Home > Rally > BRC > De Mevius met vertrouwen terug uit Frankrijk

De Mevius met vertrouwen terug uit Frankrijk

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

Opdracht volbracht: de Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team stond aan de finish van de Rallye Lyon-Charbonnières. In de tweede helft van de wedstrijd wisten Guillaume de Mévius en Louis Louka uitstekende tijden neer te zetten.

Zaterdagavond had Guillaume de Mévius de glimlach van een rijder die een reeks opgaves had weten te stoppen. De laureaat van het RNT Rally Challenge Stuurwiel wist in een manche van het Frans asfaltkampioenschap nog eens in het gesloten wagenpark te geraken. “Deelnemen aan deze wedstrijd bleek een uitstekend idee”, stelde de rijder na de 13 de en laatste chronorit. “Ik ben over het algemeen genomen ook tevreden met het resultaat. Toch heb ik er ook wat spijt van dat ik deze wedstrijd met een te traag ritme heb aangevangen. Ik was er van overtuigd dat het asfalt er glad bij lag en ik wou vooral niet verrast worden door die beruchte zwarte plekken in het asfalt. Ik nam dus een defensieve rijstijl aan en koos voor de eerste lus van vrijdag voor een soepele ophanging. Maar eigenlijk was er veel meer grip en gleed de wagen heel wat minder dan verwacht. In de tweede ronde hebben we gereageerd door de ophanging harder te zetten en de nota’s te corrigeren. En de tijden werden beter. Omdat het niveau van de Franse Peugeot 208 Cup heel hoog ligt was het echter onmogelijk om opnieuw bij het koppeloton aan te sluiten. Guillaume de Mévius en Louis Louka zetten dan maar alles op alles om aan het eind van de wedstrijd te geraken.

“We hebben ons gedurende de hele tweede etappe ontzettend geamuseerd”, stelde het jonge Belgische duo. “We moesten in deze rally heel wat obstakels weten te overwinnen: sommige chronoritten werden op smalle en snelle wegen afgewerkt, andere dan weer op snelle en brede wegen, waar de rijlijnen van belang waren. Met enkele goede tijden en de voldoening van het behalen van ons vooropgezette doel trekken we volgend weekend vol vertrouwen naar de Rallye de Wallonie.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply