Home > #Hoofdnieuws > Johan Kristoffersson leidt na dag één in Portugal

Johan Kristoffersson leidt na dag één in Portugal

De Zweed Johan Kristoffersson is na dag één van de tweede wedstrijd om het WK Rallycross verreden in het Portugese Montalegre leider voor zijn ploegmaat bij PSRX, de Noor Petter Solberg. De beide Volkswagen-rijders eindigden telkens één en twee in de reeksen die deze zaterdag werden afgewerkt. De Fransman Sébastien Loeb vergaat het tot dusver in Portugal heel wat beter dan in Barcelona met zijn Peugeot 208 van Peugeot-Hansen, want hij prijkt voorlopig op de derde plaats. De Zweed Kevin Eriksson is met zijn Ford Fiesta van MJP Team Austria op dit ogenblik de verrassende vierde voor de Zweed Mattias Ekström met zijn Audi S1. Teamgenoten Ken Block en Andreas Bakkerud vergaat het heel wat minder. De Amerikaan Block is 15de tot dusver en Bakkerud, in Spanje nog derde, bengelt ergens achteraan met een 20ste stek op 22 deelnemers. Onder meer niet-jokeren in de eerste reeks kostte Bakkerud heel wat punten en een probleem in reeks twee verbeterde de zaken niet. Zonder toptijden op zondag mag Bakkerud zelfs de halve finales vergeten.

Leuk detail: tijdens de traditionele persconferentie na dag één met de top drie in de tussenstand reed Solbergs zoon Oliver een rallycrosswedstrijd in het hoge Noorden, in het kader van het kampioenschap RallyX Nordic. Dat deed de piepjonge Oliver met de DS3 waarmee zijn vader voorheen reed. En hij miste zijn Supercar-debuut niet door derde te eindigen. Zien we binnen enkele jaren vader en zoon tegen elkaar strijden in het WK Rallycross? De persconferentie werd even uitgesteld waarbij Solberg samen met onder meer Loeb zijn zoon live aan het werk zag.

Zondag worden de derde en vierde heat verreden en in de namiddag zijn er de halve finales en de uiteindelijke finale.

In Portugal wordt ook het Europese seizoen geopend voor de Super1600-rijders. Hier leidt de Fin Jussi-Petteri Leppihalme voorlopig de rangschikking voor regerend kampioen Krisztian Szabo.

(Foto: FiaWorldrallycross.com)

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor

Leave a Reply