Home > #Hoofdnieuws > TCR Benelux blijft groeien

TCR Benelux blijft groeien

Met 17 wagens groeit de TCR benelux stilaan naar het niveau van de Porsche GT3 Cup Challenge, de andere snelle sprintformule in ons land. Ook vandaag nog volgde er goed nieuws, met bijkomende merken (Opel) en rijders (onder meer Kevin Abbring).

In het Peugeot-kamp heeft DG Sport Compétition de Nederlander Kevin Abbring aangeduid als teamgenoot van de Fransman Aurélien Comte. Een internationaal team met heel veel uitstraling! Aurélien (28), tweevoudig winnaar van de Franse Peugeot RCZ Racing Cup in 2014 en 2015, was vorig jaar een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Peugeot 308 Racing Cup, met als beloning onder meer twee zilveren medailles tijdens de finale van de TCR Benelux in Mettet.

Zijn teamgenoot Kevin Abbring is natuurlijk vooral bekend door zijn parcours in de rallysport, waar hij enkele optredens op WK-niveau op zijn naam heeft staan. De 28-jarige Nederlander is de huidige testrijder van Hyundai Motorsport, maar verdedigt ook de belangen van Peugeot Sport Belux – en DG Sport Compétition – in het Belgisch Rallykampioenschap. Hij ruilt dit weekend zijn 208 T16 R5 in voor een 308 GTI TCR.

Romain de Leval, de uittredende Junior-kampioen in TCR Benelux, zal dit weekend de vertrouwde VW Golf GTi van het Delahaye Racing Team delen met de 16-jarige Giacomo Altoè. De Italiaan deed ervaring op in karting en F4 en gaat dit jaar in TCR International Series aan de slag met een VW Golf van het Zweedse West Coast Racing, waar hij teamvormt met de ervaren Gianni Morbidelli.

Deelnemers TCR Benelux – Round 1 (onder voorbehoud)

1- 1. Honda Civic – Boutsen Ginion Racing – Lémeret-Coronel
2- 2. Honda Civic – Boutsen Ginion Racing – Lessennes-Guibbert
3- 4. VW Golf – Delahaye Racing – De Leval-Giacomo Altoè
4- 5. SEAT Léon – Delahaye Racing – Mondron-Mondron
5- 7. SEAT Léon – Team WRT – Dejonghe-Dupont
6- 52. VW Golf – Team WRT – Potty-Detry
7- 56. Audi RS3 – Bas Koeten Racing – Meyer-Sieljes
8- 64. VW Golf – DK Racing – De Kimpe-De Cock
9- 66. Audi RS3 – Bas Koeten Racing – Morien-van Oord
10- 20. VW Golf – Milo Racing – TBA-TBA
11- 8. Peugeot 308 – DG Sport – Comte-Abbring
12 – 6. SEAT Léon – Ferry Monster Autosport – TBA-TBA
13- 12. Audi RS3 – ComToYou Racing – Comini-van der Linde
14- 21. Opel Astra – DG Sport Opel Team Belgium – Caprasse-Homola
15 – 111. Renault Clio – Bas Koeten Racing – Van Laere-Piessens
16 – 112 – Renault Clio – MRM Racing – Lidsey
17 – 196 – Renault Clio – Renault Oudenaarde – Uyttendaele-Eyckmans

Leave a Reply