Home > Circuit > Creventic, een brug te ver?

Creventic, een brug te ver?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De organisatie, die ook instaat voor de 24U Endurance Series (met de 24u van Dubai als hoogtepunt) kende een vloed aan succes, zodanig dat de Hollandse firma tevens een 24u Touring Car Endurance Series en 24u Proto Series aankondigde dit seizoen. Maar dat was blijkbaar een brug te ver.
Komend weekend zouden de proto’s en de toerwagens hun debuutrace maken in de 12u van Magny-Cours, maar uiteindelijk zal slechts één race georganiseerd worden: de toerwagens. Vanwege samenvallende evenementen, die deelname van sommige teams in de weg staan, vindt de oorspronkelijk geplande race voor prototypes op Magny-Cours geen doorgang. Bovendien staan op de deelnemerslijst van de toerwagens tot heden slechts een vijftiental wagens. en dat is redelijk weinig voor een race van die omvang. Het is maar de vraag hoe de organisator deze series ziet in een nabije toekomst. Ter herinnering, zowel “proto” als “toerwagens” van de 24-uursserie zijn in oktober te gast op de omloop van Francorchamps.
Pakte Creventic, als gevolg van hun aanvankelijk succes, de zaken niet te snel, te groots aan?
Wordt vervolgd…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie
Creventic: TCR500 wordt open, kalender bekend

Leave a Reply