Home > Circuit > Belcar Endurance start ook dit weekend

Belcar Endurance start ook dit weekend

Naast de eerste races van de TCR Benelux, start dit weekend ook de Belcar Endurance in Spa-Francorchamps. In onze voorbeschouwing van vorige week, die u hier kan terugvinden, gaven wij al aan dat er zo’n 30 auto’s aan de start van de eerste race zouden verschijnen. Dat klopt ook, waarbij inderdaad enkele nieuwe teams voor een open prototype kiezen. Zo verruilen zoals geweten de Thiers-broers de vertrouwde Ferrari voor een Norma en zij krijgen in Belcar 2 het gezelschap van de McDonald’s Racing Norma, de Wolf van PK Carsport, en Euroracing en een Radical van Oracle Cars. In Belcar 1 wordt het een volledig Porsche-onderonsje tussen MExT Racing Team, Speedlover, EMG en Belgium Racing. In Belcar 4 zijn we nu al zeker van diverse BMW met Euroracing en EMG. PG Motorsport tenslotte zet een Porsche Cayman in Belcar 3 in, naast de beide Saker.

Nieuwe puntentelling

De respectievelijke 50 punten (algemeen) en 100 punten (klasse) worden vervangen door 10 punten voor een algemene zege en 25 punten voor een overwinning in de klasse. De plaatsen 1 tot 10 scoren punten volgens het klassement. Vanaf plaats 11 wordt er één punt toegekend. Na de kwalificaties wordt de houder van de polepositie met 1 punt beloond.

Deelnemerslijst

Leave a Reply