Home > Circuit > WRT Karting Academy in 2017 met Xavier Handsaeme en Antoine Potty

WRT Karting Academy in 2017 met Xavier Handsaeme en Antoine Potty

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De WRT Karting Academy, opgericht door het in de GT- en Toerismeracerij heel succesvolle WRT team, is in 2017 aan zijn derde editie toe. Twee rijders die al in 2016 lid waren van de Academy zullen ook dit jaar de steun van de structuur van Vincent Vosse genieten.

De WRT Karting Academy gaat verder op de ingeslagen weg… en blijft zijn doelen vervullen. Na Maxime Potty, in 2016 met succes overgestapt van de WRT Karting Academy naar de TCR Benelux, maken dit jaar twee rijders die vorig jaar de Academy vertegenwoordigden hun stap naar de autosport: Ugo de Wilde en Charles Weerts rijden immers in het Franse en Duitse kampioenschap F4.

Twee andere jonge rijders hopen in 2017 ook gebruik te kunnen maken van die springplank die de WRT Karting Academy vormt: Xavier Handsaeme en Antoine Potty. Na vorig jaar een eerste internationale seizoen in de WRT Karting Academy te hebben afgewerkt willen de twee jonge Belgische kartingtalenten hun ervaring laten renderen om voorin te kunnen meedraaien in de Junior-categorie (12-14 jaar).

Net zoals tijdens de vorige seizoenen zal de financiële steun van de WRT Karting Academy – in de vorm van startpremies en bonussen afhankelijk van het resultaat – gelden voor de officiële wedstrijden van de CIK-FIA, de internationale kartingfederatie. Het wereldkampioenschap, Europees kampioenschap en de Academy Trophy van de CIK-FIA komen daarvoor in aanmerking.

Eind deze week, bij de eerste manche van het Europees Kampioenschap OK-Junior maken Xavier Handsaeme (14 volgende zondag) en Antoine Potty (14 sinds afgelopen maandag) hun debuut met de steun van de WRT Karting Academy. Uiteraard hebben ze al heel wat voorbereidingswedstrijden achter de rug (in OK-Junior en in Rotax – met een zege in de Rotax Euro Challenge Wintercup voor Xavier – of in X30) en ze zullen op het Italiaanse circuit van Sarno, bij Napels, dus helemaal klaar zijn voor hun taak.
Nadien gaan ze echter elk hun eigen weg op. Antoine doet verder in de Europese campagne van de OK-Junior (goed voor vijf wedstrijden), terwijl Xavier de Belgische kleuren zal verdedigen in de Academy Trophy van de CIK-FIA . Vorig jaar wist de Brusselaar in deze 100%-monotype categorie (zowel motor als chassis) al een zege te behalen en zijn nieuwe selectie door de RACB (de Belgische autosportfederatie) maakt hem één van de favorieten voor de drie wedstrijden die op het menu staan. Daarbij ook een manche in Genk, van 11 tot 14 mei.

Het programma 2017 van de twee rijders van de WRT Karting Academy komt aan zijn eind op het prestigieuze wereldkampioenschap, dat dit jaar van 21 tot 24 september op het Britse PFI-circuit zal worden afgewerkt.
“Dit derde seizoen van de WRT Karting Academy zit er goed uit”, stelt een tevreden Vincent Vosse, baas van WRT. “Met Antoine Potty en Xavier Handsaeme hebben we twee rijders in de Junior-categorie, waarvan de maximumleeftijd werd verlaagd tot 14 jaar. Xavier wist vorig jaar de CIK-FIA Academy Trophy-wedstrijd in Portimao te winnen en is dit jaar één van de favorieten. Antoine boekt ondertussen snel vooruitgang en wist tijdens de voorbereidingswedstrijden al heel wat keer voorin mee te draaien. Dat laat me hopen dat we dit jaar de vertegenwoordigers van de WRT Karting Academy een paar keer op het podium zullen zien staan… We duimen alvast!”

Internationale kalender WRT Karting Academy

Europees Kampioenschap OK-Junior CIK-FIA

1. Sarno (ITA), 06-09/04/2017 (Antoine en Xavier)
2. Oviedo (ESP) : 08-11/06/2017 (Antoine)
3. Le Mans (FRA) : 29/06-02/07/2017 (Antoine)
4. Alahärmä (FIN) : 20-23/07/2017 (Antoine)
5. Kristianstad (SWE) : 27-30/07/2017 (Antoine)

CIK-FIA Academy Trophy

1. Genk (BEL) : 11-14/07/2017 (Xavier)
2. Le Mans (FRA) : 29/06-02/07/2017 (Xavier)
3. Alahärmä (FIN) : 20-23/07/2017 (Xavier)

Wereldckampioenschap OK-Junior CIK-FIA

PF International (GBR) : 21-24/09/2017 (Antoine en Xavier)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
GT World Misano: WRT bis!
In een notendop: E-Circuit
In een notendop: DTM
DTM: WRT met twee rookies in 2020

Leave a Reply