Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor…. Skylimit Yokohama Race Team

2017 voor…. Skylimit Yokohama Race Team

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dit weekend staat de seizoensopener van de Belcar Endurance of het BK Uithouding  op de autosportkalender. Naast de teams met de prototypes en Gt’s, zijn er ook formaties die jonge mensen een kans geven in minder snelle bolides en zo’n team is het Skylimit Yokohama Race Team natuurlijk niet ontbreken. Het team met de roots in Zolder en onder de leiding van Andy Jaenen en Jo Lammens maakte zijn plannen bekend.

Hoe ziet 2017 er voor jullie team uit?

“Het team neemt dit jaar aan het Belcar Endurance Championship deel met twee BMW in de divisie Belcar 5. Beide wagens zijn van het type BMW Clubsport en zijn licht gemodificeerd, met als doel autosport betaalbaar te houden op een hoger niveau. Op de wagen geflankeerd met het startnummer 69 vinden we twee youngsters en een net iets minder jongere kerel terug. Hanne Terium (19) maakt haar debuut in de competitieracerij. Ze stamt uit een familie waarin ze opgegroeid is met autosport en reed haar eerste meters op het Zolderse asfalt tijdens de Skylimit trackdays. Voor Hanne is het een leerjaar, waarbij ze de kans heeft om zich zonder al te veel stress te ontplooien, iets waarin we haar met raad en daad zullen bijstaan. Nicolas Hermans (17) was vorig jaar reeds van de partij bij ons en heeft dus al een minimum van ervaring opgedaan. Die zal hij ongetwijfeld dit jaar kunnen aanwenden om nog enkele stappen voorwaarts te zetten. Bovendien hebben we met Olivier Hermans (de vader van…) als directeur van Yokohama Belgium al sinds 2012 een vaste partner. Davy Suffeleers is met zijn 30 lentes de ouderdomsdeken van dit trio en een echt Skylimit product. Hij kreeg op 16-jarige leeftijd een eerste racecursus bij Skylimit en werkt ondertussen al twee jaar races af voor het Skylimit Yokohama Race Team, waaronder de 24 Hours of Zolder.

Op naar de tweede wagen dan, onder het starnummer 70, waar we een vader-dochter duo treffen, aangevuld met extra vrouwelijke charmes. Jo Lammens (jong van hart en geest) en zijn dochter Ines (17) maken er een familiekwestie van. Ines maakte vorig jaar kennis met het competitiegebeuren en wil dit jaar vooral veel leren. Het zal ongetwijfeld tot enkele leuke gesprekken leiden rondom de keukentafel ten huize Lammens”, lacht Andy Jaenen. “Vader Jo – meervoudig klassenwinnaar in de 24 Hours of Zolder – zal binnen dit team niet enkel de mentor en begeleider opnemen voor zijn dochter, maar ook voor Kata Bozó. Deze 20-jarige jonge dame van Hongaarse afkomst kwam via vrijwilligerswerk terecht bij Skylimit en maakte vorig jaar haar debuut in Belcar. 2017 is een seizoen waarin ze vooral wil bevestigen.”

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/SYRT-2017-Nicolas-Hermans.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/SYRT-2017-Hanne-Terium.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply