Home > VAS > Slalom > Slalom van Landen al volgende zondag!

Slalom van Landen al volgende zondag!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/prntscr-Landen-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Eens het slalomseizoen van start gaat, ligt het tempo soms zeer hoog. Op Paasmaandag was er nog maar de Slalom van Kuurne en reeds volgende zondag worden de deelnemers verwacht op de industriezone van Landen.

Deze korte termijn zou voor sommige deelnemers een probleem kunnen vormen. Niet in het minst voor titelkandidaat Jörgen Draelants, wiens Mini in de problemen kwam op Kortrijk. Onmiddellijk na de start voelde ik dat er iets niet klopte met de motor” vertelt Jörgen Draelants. “Bij nader onderzoek zat er speling op de distributieriem, omdat die quasi doorgescheurd was.”
“Na de laatste run in Oostende, waar de wagen nochtans goed werkte, controleerden we de motor en stelden vast dat de distributieriem quasi gebroken was. Die werd dus vervangen maar in Kuurne ging hij bijna opnieuw doormidden”, verduidelijkte vader Albert Draelants. “Er zal wat werk aan de winkel zijn met de motor. Hopelijk krijgen we de zaak tijdig in orde.”

Geen punten dus in Kuurne voor Jörgen Draelants die nu de overwinning in Oostende wel weet te appreciëren. Bart Lenaerts is de voorlopige aanvoerder van het klassement, al had hij deze gang van zaken zeker niet kunnen voorspellen. Maar ook hij bereidt zich voor. “Ik heb de laatste weken echt wat zitten trainen met gewichten”, liet hij weten. “In Oostende werd ik de laatste reeks door de wagen gereden. Ik had geen macht meer om hem ergens naartoe te dwingen. De Lotus heeft namelijk geen servo en dat voel je direct. Het is als vechten op een kart. Maar in Kuurne ging het al heel wat beter.” En ook een overwinning van Frederik De Clercq met de Westfield zit er aan te komen. Hij zat in Kuurne dichterbij dan ooit…23 honderdsten van een seconde! Ook Dominique Van Kerckhove en de wit-groene VW Polo GT kan nooit worden uitgesloten als het gaat om de ereplaatsen.

De strijd aan de kop en de gevechten in de diverse klassen zullen er in Landen in alle geval een spannende wedstrijd van maken. De slalomdiscipline blijft één van de meest toegankelijke en sympathiekste autosporttakken, en u kan dat alles van dichtbij volgen. Zoals steeds is de toegang op slalomevenementen helemaal gratis en wordt er ook steeds gezorgd dat de innerlijke mens zich niets moet ontberen. Op zondag 23 april gaan de eerste wagens van start om 10u45, op de Industriezone Roosberg in Landen. Nu nog een leuk lentezonnetje en dan is het feest compleet.

(afbeeldingen openen met rechtsklik, “openen in nieuwe tab”)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply