Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

Opnieuw veel autosport dit weekend, met heel wat uiteenlopende actie in binnen en buitenland. De enige WK-actie dit weekend is kort en krachtig, met andere woorden het WK Rallycross, dat aan zijn tweede manche van het seizoen toe is. In Portugal wordt de strijd tussen de tenoren verder gezet.

Veel actie mogen we ook verwachten in Monza, waar de eerste manche van de Blancpain Endurance Series op de kalender staat. Er zijn minder Belgen dan in voorgaande seizoenen, met Dries Vanthoor (WRT Audi) en Maxime Soulet (Bentley) in de Pro-klasse en tweevoudig Pro/Am-kampioen Louis Machiels, die op zoek gaat naar een derde titel met AF Corse. Ook Bernard Delhez is van de partij in AM. Enkele GT-teams zitten dan weer op de Nürburgring voor de kwalificatierace van de 24 Uur van de Nürburgring, zo mist onder meer ROWE BMW de Blancpain in Monza. Van Belgische zijde is onder meer Nico Verdonck in de Eiffel.

In Monza start uiteraard ook de Formula Renault 2.0 Eurocup met als torenhoge favoriet op de titel onze jonge landgenoot Max Defourny. Vorig jaar eindigde de jonge Belg op het eindpodium van de serie, dus dit seizoen is de titel de enige optie. Eenzitters zijn er ook in Alabama (Indy) en Suzuka (Super Formula).

Vermelden we nog dat Creventic voor de 12-uursraces in Magny Cours geen prototypes wist te verzamelen en de race van de toerwagens zal 12 uur duren, met… 15 wagens. De Nederlanders hebben hun hand een klein beetje overspeeld met drie series onder één noemer, lijkt het.

In eigen land tot slot starten de TCR Benelux en de Belcar Endurance in Spa hun seizoen, maar daar leest u elders op deze site alles over. Ook de VW Fun Cup is er overigens aan het werk. Op Vlaams grondgebied zien we dit weekend enkel de VAS Slalom in actie komen op zondag in Landen.

In Wallonië is er een belangrijke afspraak met de Rally de Salamandre, waar benevens de ASAF rallyrijders ook de deelnemers aan de Classic Car Challenge, de WRC 2.0 en de FIRC (Flanders International Rally Challenge) te zien zijn. In dat kader blijkt een indrukwekkende Engelse armada op weg naar Beaumont… Last but not least is er de ING Ardenne Road, met heel wat mooi en ouder materiaal.

Foto: Brecht Decancq

Leave a Reply