Home > F1 > Bottas scoort eerste pole position in Bahrein, Vandoorne pas zeventiende

Bottas scoort eerste pole position in Bahrein, Vandoorne pas zeventiende

Stoffel Vandoorne heeft opnieuw geen bijzonder goede uitgangspositie veroverd voor de Formule 1-race van morgen. Onze landgenoot kende mechanische problemen in de trainingen en dat lijkt hem nu zuur op te breken, want de 25-jarige Vlaming werd in de kwalificaties van de Grote Prijs van Bahrein pas zeventiende. De Fin Valtteri Bottas scoorde zijn allereerste pole position ooit door nipt sneller te gaan dan teamgenoot Lewis Hamilton. Sebastian Vettel zal als derde vertrekken.

De F1 schuift in Bahrein aan voor de eerste race onder kunstlicht van dit seizoen, wat uiteraard fraaie beelden oplevert. Voor de coureurs was het echter bittere ernst. In het eerste kwalificatiedeel leken de McLarens van Vandoorne en teamgenoot Alonso aanvankelijk allebei mee te doen voor een plaatsje in Q2, maar onze landgenoot bleek uiteindelijk net te traag om die sessie te halen. Hij werd uiteindelijk zeventiende, met Carlos Sainz Jr., Sergio Pérez, Marcus Ericsson en Kevin Magnussen als andere uitvallers. Sainz Jr. kende net zoals gisteren pech en moest in zijn laatste ronde zijn wagen langs de kant parkeren. Ook bij Toro Rosso zijn er dus kopzorgen.

In het tweede kwalificatiedeel mocht Fernando Alonso al snel uit de wagen stappen, want voor de zoveelste keer dit jaar waren er problemen met de power unit van de McLaren. Bij Renault ging het een stuk beter. Vooral Nico Hülkenberg maakte indruk met een knappe vijfde tijd en ook teamgenoot Jolyon Palmer, die in de vorige races veel problemen kende, haalde het laatste kwalificatiedeel. Voor Daniil Kvyat, Lance Stroll, de terugkerende Pascal Wehrlein en Esteban Ocon was het verhaal na Q2 uit.

In het laatste deel waren zoals altijd alle ogen gericht op de strijd voorin. Ferrari maakte in vergelijking met de vorige twee races geen bijzonder sterke indruk, waardoor de focus opschoof naar het duel tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Tegen alle verwachtingen in was het Bottas die de pole positie pakte. Met een tijd van 1:28.769 ging hij 23 duizendsten onder de tijd van de drievoudige wereldkampioen. Vettel werd op bijna een halve seconde derde. Achter de top drie zorgde Daniel Ricciardo voor een kleine verrassing door zijn Red Bull voor de Ferrari van Kimi Raikkonen te plaatsen. Max Verstappen was zesde in de andere Red Bull. Hülkenberg breidde een mooi vervolg aan zijn sterke Q2 en was zevende. De top 10 werd vervolledigd door Felipe Massa, Romain Grosjean en Jolyon Palmer.

De start van de Grote Prijs van Bahrein is morgen (zondag) om 17:00 uur Belgische tijd.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply