Home > Circuit > In een notendop: F3 Euro, F2 Bahrein, World Series V8

In een notendop: F3 Euro, F2 Bahrein, World Series V8

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/56I9188.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/f3-logo.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/callum-ilott.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/formulav8-logo.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/SIL_FV8_DL-1092-1080×675.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

F2: Rowland zet de bakens uit in Bahrein

In Bahrein krijgt de F1 alvast een deel van zijn vertrouwde voorprogramma terug. De F2 (voorheen GP2) reed er deze vrijdag zijn vrije training. De Brit Oliver Rowland, nog maar pas ingehuldigd als Renault rijder, scoorde er de besttijd met 1:42.221. De DAMS rijder ging de Rus Markelov voor met 52/100ste en GP3 kampioen Charles Leclerc reed de derde tijd. Morgen is er de kwalificatiesessie van de F2.

F3: Norris scoort eerst

In Silverstone reed de Britse favoriet Lando Norris (Carlin) naar een onbedreigde zege in de eerste race van het weekend voor de F3 Euroseries. Eerder had hij al de pole gehaald. Het was nochtans die andere belofte Callum Ilott (Prema) die in de beide vrije trainingen telkens Norris te snel af was, maar hij in qualif de duimen moest leggen voor…6/1000ste van een seconde! In de race ging Ilott in de fout op een licht beregende piste. Jake Dennis werd tweede voor de Duitser Günther. Mick Schumacher knokte zich een weg naar voren in vele lijf-aan-lijf gevechten, maar liet zich in de voorlaatste ronde verrassen door de Japanner Zhou en eindigde 8ste. Newey was 6de en Piquet 9de. Morgen is er race 2.

In de sessie die de pole voor de 2de en 3de race van het weekend bepaalde, was het opnieuw Ilott die aan kop van de tabellen verscheen. Lando Norris vertrekt telkens vanop de tweede positie. Joel Eriksson (Motopark) was in alle kwalificatiesessies telkens de derde snelste.

World Series V8: duel Fittipaldi – Celis

Nog in Silverstone hielden de World Series hun kwalificatiesessie. Het duel Celis-Fittipaldi ging loos zodra de lichten op groen sprongen. Celis schreef de eerste vrije training op zijn naam, voor Pietro Fittipaldi. In de tweede vrije training lukte de Rus Orudzhev er in om zich tussen beide kemphanen te wringen, met Fittipaldi deze keer op de beste plaats.
Maar in de kwalificatiesessie was het een Lotusverhaal. Fittipaldi beheerste het verloop van de sessie en teamgenoot Rene Binder plaatste zich naast hem op de voorste lijn. De Rus Orudzhev haalde de derde startplaats, naast zijn team- en landgenoot Iassakyan. Het Fortec team plaatste zijn beide Mexicanen op de derde startlijn, met Celis voor Menchaca.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste

Leave a Reply