Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Gregory Eyckmans

2017 voor… Gregory Eyckmans

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Op zijn 27ste is hij niet echt meer een piepjonge belofte, maar Gregory Eyckmans behoort wel nog steeds tot de jonge garde Limburgers die onze autosport rijk is. De man uit Zolder zal ook dit seizoen weer actief zijn en wij hadden gesprek met hem.

Gregory, wat zijn de plannen voor 2017?

“Om het seizoen te starten zal ik dit weekend met Jos Jordens in de BMW 325i Clubsport tijdens de Spa 400 rijden, de lange opener van het BGDC-seizoen. Ik kijk er wel naar uit omdat het de klasse is waarin ik in 2015 kampioen werd en de Clubsport Trophy van Jan Horemans is nog steeds een competitie waar je veel kan leren. Ik neem nu ook een beetje de rol van coach op mij, van Jos Jordens en mogelijk een tweede rijder in de wagen. Het geeft ook bijzonder veel voldoening om mensen progressie te zien maken, door goed samen te werken. Daarnaast is het de bedoeling om een weekend later, weer in Spa, tijdens het eerste TCR-weekend in de Renault Clio Cup Benelux te starten. Ik zal één van de weinige jonge Vlamingen zijn die in de hoogste toerwagenklasse van België zal kunnen rijden. Ik deel mijn weekend met routinier Filip Uyttendaele. Het plan is om ook de race in Zandvoort, de Max Verstappen days, te rijden en daarnaast wil ik ook één of twee races in Zolder, mijn thuiscircuit, afwerken, tenminste als het nodig budget gevonden wordt. Last but not least is er nog de 25 Hours VW Fun Cup met als doel de dieselklasse te winnen en zo hoog mogelijk in de algemene uitslag te eindigen. Uiteindelijk werken we nu al aan het seizoen 2018, met als optie de Renault Clio Cup Benelux.”

Wat is je autosportdroom?

Al van kleins af aan ben ik een liefhebber van lange wedstrijden en de race bij uitstek, is sowieso de 24 Uur van Le Mans. Maar misschien blijft het droom om er ooit met een GT-wagen deel te nemen. Le Mans is dermate mythisch dat elke rijder wel ergens hoopt om daar ooit te starten.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/Renault-Clio-Cup-Benelux-HLN.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply