Home > Circuit > BMW Racing Cups starten dit weekend in Spa

BMW Racing Cups starten dit weekend in Spa

Dit weekend beleven we de echte start van het Belgische circuitseizoen met een gloednieuwe meeting, de Spa 400, een meeting die meteen wel een klassieker lijkt te worden. Het weekend in de Belgische Ardennen is meteen ook het startschot voor de BMW Racing Cups, een competitie die stilaan tot de vaste waarden in het Belgische autosportland behoort. De BMW Racing Cups bestaan ook dit seizoen weer uit de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup.

Het wordt meteen een stevig weekend in de Belgische Ardennen, want de deelnemers aan de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup 2017 kunnen twee prachtige uithoudingswedstrijden afwerken. Zo is er zaterdag een wedstrijd van 240 minuten in het kader van de Duitse National Endurance Series 500 (NES500) en zondag volgt dan de wedstrijd die zijn naam aan deze eerste meeting schonk, de Spa 400. Of anders gezegd, een race over 400 minuten samen met de 100 Series van de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC). 640 minuten raceplezier is meteen een indrukwekkende aftrap van wat weer een mooi seizoen zal worden. Goed nieuws trouwens voor alle fans, vrienden en familie, want deze eerste meeting van het seizoen is volledig gratis toegankelijk voor het publiek en wat meer is, er zijn activiteiten voor het hele gezin. Bovendien is de open gridwalk het moment bij uitstek om de rijders en wagens te ontdekken.

Maar terug naar de sport, want het seizoen in de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup kondigt zich stevig aan. Promotor Jan Horemans overloopt alvast de protagonisten:

“In de BMW Clubsport Trophy zien we de belangrijkste figuren van het voorbije seizoen de strijd aangaan met enkele nieuwkomers. De kampioenen van 2016 GD Sport zullen het zo opnemen tegen onder meer het Nederlandse Offenga Racing, Van der Horst Motorsport, DZ Competition, JJ Motorsport en het nieuwe STDG Motorsport. De ervaren mannen tegen nieuw bloed, dat is zeer belangrijk voor een competitie als de onze, die nog steeds een perfecte springplank is voor jonge wolven uit de karting, maar evengoed voor gentlemen drivers die hun eerste stappen in de autosport willen zetten.”

“In de BMW M235i Racing Cup zullen vooral onze oosterburen, die verleid zijn door de gevarieerde kalender het opnemen tegen enkele nieuwe teams. Zo komen P1 Racing, Sorg Rennsport, MKR Engineering oog in oog te staan met onder meer Gamsiz Motorsport, DBJ Racing en het Luxemburgse Duwo Racing. Maar ook enkele Belgische formaties zullen tijdens het seizoen hun opwachting maken.”

Tijdens het Spa 400 weekend zal ook het startschot gegeven worden van een nieuw seizoen van de BMW Virtual Racing Cup waarbij sim-racers het tegen elkaar kunnen opnemen en de winnaar zelf het stuur zal kunnen nemen van een BMW 325i Cubsport Trophy. “Het racen op de simulator wordt steeds meer erkend als absoluut waardevol trainingsmateriaal voor het echte werk en de BMW Racing Cups kunnen ook met trots Subway als nieuwe partner voor dit project aankondigen.”

Noteren we nog dat de wedstrijden dit weekend via livestream te volgen zijn. (www.spa400.be)

(Persbericht)

Leave a Reply