Home > VAS > Slalom > Slalom van Kuurne met unieke rally-challenge

Slalom van Kuurne met unieke rally-challenge

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/affiche.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het is een uitzonderlijk rustig begin van het slalomkampioenschap. De volgende wedstrijd staat echter alweer in de startblokken. Op Paasmaandag organiseert Autostal Hemicuda steevast de Slalom van Kuurne. Het wordt de tweede wedstrijd van het seizoen en het is afwachten of de tendensen van Oostende bevestigd worden.

Maar heel wat rijders hebben blijkbaar andere zorgen, want de deelnemerslijst vult zich maar langzaam. Op amper 6 dagen van de wedstrijd stokt de teller bij de inschrijvingen immers op 39 deelnemers. Enkele toppers staan nog niet op de lijst en ook de horde aan BMW’s (aangelokt door de beide keerpunten in de proef) laat nog even op zich wachten. Het parcours op de Industriezone bij Kuurne vormt een typisch snel parcours, met twee lange rechte lijnen onderbroken door twee keerpunten. Het eerste keerpunt is een gegeerd spektakelpunt want het ronde punt moet tweemaal worden genomen. Maar er kan worden verwacht dat de wagens met veel vermogen, hier goede tijden zullen neerzetten.

De topfavoriet is uiteraard Jörgen Draelants en de Mini, nummer 85. De meervoudig en heersend kampioen won twee weken geleden de openingswedstrijd in Oostende en heeft de ambitie om dit jaar nog een titel op zijn zegelijst bij te schrijven. Maar opgelet in Kuurne, want Dominique Van Kerckhove was vorig seizoen met de VW Polo GT in de running voor een ereplaats toen hij geplaagd werd door technische problemen. En Frederik De Clercq liet meer dan één hoofd omdraaien met de tijden die hij neerzette in de Westfield in Oostende. Bovendien zal ook Bart Lenaerts opnieuw op vinkenslag liggen met de Lotus Elise, die zich op dit lange parcours beter in zijn sas zou moeten voelen.

De organisator, Autostal Hemicuda, heeft trouwens nog een verrassing in petto want zij voorzien ook een “Rally Challenge” voorzien. Daarbij kunnen rallyrijders die ooit aan de Hemicuda Rally hebben deelgenomen, tegen elkaar strijden in deze bijzondere discipline die slalom tenslotte is. Voor de toeschouwer een leuk extraatje. De snelste onder de rallyrijders gaat met een uniek aandenken lopen, maar belangrijker is dat onder die rallypiloten een gratis start voor de Hemicuda Rally wordt verloot. Niemand minder dan Vincent Verschueren, vorig weekend nog winnaar in de TAC rally en de leider in het BK Rally, de uitdaging zal aangaan om de slalomspecialisten het vuur aan de schenen te leggen. En hij is niet geheel kansloos want Vincent doorzwom al verscheidene watertjes. Zo debuteerde hij met moto’s in de “pure snelheid”, maakte een omweg via de “drifting” en werd ook Belgisch kampioen bij de Historics, waarbij hij de Ascona A ook zeer kunstig kon laten glijden. Afwachten dus wie Vincent op zijn weg zal tegenkomen…

Van de gelegenheid om een copiloot mee te nemen, maakten reeds meerdere teams gebruik. Voor deze copiloten wordt het ongetwijfeld een gedenkwaardige dag. Alles kan gevolgd worden aan de hoek van de Industrielaan en de Noordlaan, op de industriezone Kortrijk-Noord in Kuurne. Op maandag 17 april gaan daar de eerste reeksen van start om 11u00 uur. In de gebouwen van EMKA kan u de tussenstanden raadplegen en wordt er gezorgd voor een natje en een droogje.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply