Home > #Hoofdnieuws > Knappe winst voor Bart Lenaerts in Slalom van Kuurne, maar ook Verschueren schittert

Knappe winst voor Bart Lenaerts in Slalom van Kuurne, maar ook Verschueren schittert

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/DSC00469.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/DSC05794.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/DSC05716.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het slalom kampioenschap van de Vlaamse regionale bond (VAS), lijkt dit seizoen een open strijd te worden. In Kuurne won Bart Lenaerts op zijn Lotus Elise de traditionele slalom op Paasmaandag. Hij zette op het circa 1600 meter lange parcours een besttijd van 1:40.03 in de tweede reeks. en dat bleek genoeg om de aanvallen af te slaan van uitdager De Clerck (Westfield), die strandde op de tweede plaats met 1:40.26. Dominique Van Kerckhove zorgde in de VW Polo GT voor een derde podiumplaats. Zegefavoriet en klassementsaanvoerder Jorgen Draelants moest de Mini Alora met nummer 85 parkeren met technische problemen. Hij werkte de slalom af op de Renault Clio van Jos Bronckart maar kon dan, volgens reglement, geen punten scoren. Zo gaat Bart Lenaerts als leider naar de volgende wedstrijd, en die is er al het komende weekend met de slalom van Landen.

Er was ook een afvaardiging van rallypiloten, die onder elkaar in een “rally challenge” streden. De leider van het Belgische rallykampioenschap, Vincent Verschueren, liet daar een uitstekende prestatie noteren. Hij eindigde uiteindelijk op een 10de plaats, tussen de specialisten van de discipline. Uiteraard niet op zijn Skoda Fabia, wel op een apart voorbereide Opel Kadett GT/e. Het leverde hem nog een gratis start op in de komende Hemicudarally.

We komen later nog terug op de slaloms van Kuurne en Landen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply