Home > #Hoofdnieuws > Stoffel Vandoorne: vier rondjes in China…

Stoffel Vandoorne: vier rondjes in China…

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Max Verstappen klokte in zijn Red Bull de beste tijd in de eerste vrije training in China, die onophoudelijk onderbroken werd. Het regenweer zorgde ervoor dat de helikopter van de medische dienst niet kon vliegen. De sessie vertrok al met drie kwartier achterstand en uitstapjes van Magnussen (Renault) en Grosjean (Haas) vertraagden de boel verder. Om de gestrande Renault van Palmer weg te takelen volgde een verdere, langdurige rode vlag. Stoffel zette een 12de tijd in de sessie met 1:57.445, heel wat trager dan zijn McLaren teamgenoot Alonso (1:53.520) en beduidend trager dan de besttijd die Verstappen zette (1:50.491).

De 2de vrije training werd ook afgelast, om dezelfde redenen. Een lange wachttijd dus, waarvan Lewis Hamilton gebruik maakte om zijn PR wat op te krikken. De Brit stak de baan over en zocht contact met de fans in de tribune…

Toch is dit geen verloren tijd, zegt men bij McLaren. Stoffel Vandoorne kon ondertussen verschillende configuraties uitproberen van zijn stuurwiel en van de verschillende displays. Maar al met al heeft Stoffel dus slechts …vier (4!) rondjes gereden op Sjanghai. Voor info dient hij het te stellen met de bevindingen van Nyck De Vries, het Nederlandse talent, die de baan probeert te analyseren op de simulator.

Voor de fans was er vooral veel regen… en veel verveling…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply