Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… John De Wilde

2017 voor… John De Wilde

Revelaties in de autosport hoeven niet altijd recht van de karting of uit de eenzitterij te komen. In de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zagen we afgelopen seizoen een zekere John De Wilde heel voorzichtig de start nemen, maar de Oost-Vlaming groeide race na race en tijdens de laatste race van het seizoen stond hij op het algemene podium om het kampioenschap als vijfde af te sluiten.

John, wat zijn de plannen voor het seizoen 2017?

Zoals je ziet – interview tijdens de testdag van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa – gaan we voor een tweede seizoen in de merkencup van Porsche. Ik race weer in het team van Speedlover, het hele seizoen en uiteraard kijk ik enorm naar de wedstrijd in Le Mans uit. Dat is een mythe op zich. Ik wil graag opnieuw progressie maken en misschien wel eens kijken naar het klassement voor de gentlemen drivers, want dat ben ik en dat blijf ik. Ik blijf overtuigd van deze competitie! Daarnaast rij ik sowieso drie wedstrijden van de Belcar Endurance, in een Porsche 911 van EMG Motorsport. Het gaat hier om de opener van het seizoen in Spa, de race in juli en de finale. Wat betreft de wedstrijd in Zolder tijdens het weekend van de Blancpain en de 24 Hours of Zolder heb ik nog geen beslissing genomen, maar die zijn niet uitgesloten. Hoe en wat is echter nog niet duidelijk.

Wat is je autosportdroom?

“(lacht). F1? Neen, dat zal te laat zijn zeker? Neen, serieus, ik zou graag eens een 24-uursrace rijden zoals Spa, dat is voor mij ook een echte uitdaging!

Foto: © Brecht Decancq

Leave a Reply