Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Belcar Endurance

2017 voor… Belcar Endurance

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In onze reeks over het komende seizoen 2017 en de Belgische kampioenschappen, zijn we toe aan de laatste reeks: het Belcar Endurance Championship, voor het tweede seizoen op rij het nationale uithoudingskampioenschap. ‘Belcar’ is een naam die ondertussen zo’n 20 jaar teruggaat in de tijd en heel wat jonge en iets oudere autosportfans zeker aanspreekt. Sinds enkele seizoenen is ‘de Belcar’ en de belangrijkste race van het seizoen, de 24 Hours of Zolder, aan een behoorlijke revival bezig en die revival zet zich ook dit seizoen door. Wij spraken met Pascal Ursi, marketingmedewerker van Circuit Zolder.

Waar staat u vandaag, op enkele weken van de start van het circuitseizoen met uw serie of kampioenschap?

“We zijn behoorlijk tevreden met – op heden – een mooi deelnemersveld van 28 wagens voor het volledige seizoen van het Belgisch Kampioenschap Endurance en voor de 24 Hours of Zolder zitten we al aan ongeveer 50 voorinschrijvingen. Definitief inschrijven kan na de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap Endurance, die op 22 en 23 april in Spa-Francorchamps plaatsvindt. We zitten dus zeker op de goede weg, met een mooi veld van prototypes, GT’s en toerwagens. In vergelijking met 2016 zijn er enkele aanpassingen gebeurd, in samenspraak met een opgerichte BELCAR Commissie. Het Belgisch Kampioenschap Endurance krijgt in 2017 langere races, van voornamelijk 180 minuten of drie uur per wedstrijd (zie kalender onder nvdr.). Binnen het Belgisch Kampioenschap Endurance wordt de fel besproken ‘verplichte minimum rijtijd per piloot’ ook geschrapt.”

Wat zijn de ambities voor 2017 en zelfs de komende jaren?

“We streven ernaar om de volgende jaren het Belgische Kampioenshap Endurance verder uit te bouwen en bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. We hebben verleden jaar ons reglement opgemaakt en meteen beloofd dat dit ook de leidraad zou zijn voor minimum 3 jaar. Hier houden we ons aan. We zitten momenteel in jaar 2 en hebben – zie hierboven – op enkele gunstige aanpassingen na, ons woord gehouden. Last but not least, zijn er plannen om volgend jaar eenmaal extra af te zakken naar Spa.”

Kalender 2017:

22-23 april: TCR Benelux Belcar Trophy – Spa-Francorchamps (180 min.)

03-04 juni: New Race Festival Blancpain GT Series – Circuit Zolder (125 min.)

15-16 juli: Zolder Superprix – Circuit Zolder (180 min.)

19-20 augustus: 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder (24 uur)

14-15 oktober: American Festival Nascar Finals – Circuit Zolder (180 min.)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/005.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”1804,1805,1806,1807,1809,1810″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters

Leave a Reply