Home > Rally > Divers > In een notendop: rally met De Mevius-Van Woensel-Wagemans

In een notendop: rally met De Mevius-Van Woensel-Wagemans

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • Guillaume de Mévius en Louis Louka namen met het RACB NAtional Team dit weekend deel aan de Franse rally “Terre des Causses”, maar haalden de finish niet. Net toen ze de leiding van de 208 Cup in handen hadden, gingen ze naast de baan. “De Terre des Causses is de openingsmanche van de Franse Peugeot 208 Cup”, legt Guillaume uit. “Het niveau van deze promocup ligt heel hoog. Het doel van onze deelname was om ervaring op onverhard op te doen. Op dat vlak zijn we gerust gesteld. Van bij de start zaten we in het ritme. Voor de start hoopte ik in de top-8 t rijden, maar al in de eerste chronoritten konden we strijden om de eerste plaats. Na vier proeven lagen we zelfs aan de leiding van de 208 Cup.” Onze landgenoot Joachim Wagemens haalde de eindmeet wel, op een 34ste positie algemeen.De zege in de cup ging naar de Fransman Laurent Pellier.
  • Chris Van Woensel won zondag dan weer de Rallye Vins de Champagne in het Franse Epernay gewonnen. In de wedstrijd, meetellende voor het Franse divisie 2-kampioenschap, stuurde hij zijn Mitsubishi Lancer WRC naar de winst voor de Fransen Raphaël Bouchy en Jean-Charles Beaubelique (beiden op Citroën DS3 WRC).
  • In de tweede manche van het Italiaanse rallykampioenschap ging de zege naar Paolo Andreucci. Hij eindigde voor WRC vedette Hayden Paddon (Hyundai i20 R5)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply