Home > #Hoofdnieuws > TAC Rally hoopt op Princen en 11 R5 wagens

TAC Rally hoopt op Princen en 11 R5 wagens

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/tac-logo.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De TAC kan volgend weekend bogen op 89 deelnemers voor het BK Rally en 40 wagens in het RACB Criterium.

Er wordt nog steeds afgewacht of Kris Princen (Fabia R5) een “ok” zal krijgen van de artsen om deel te nemen. In dat geval zal BMA de Skoda Fabia inzetten die in Spa in handen was van Dilley. Voor het overige krijgen de fans een mooi veld met maar liefst 10 R5 wagens. Naast de Peugeot 208 R5 van Abbring zien we immers nog de Skoda Fabia R5’s voor Vincent Verschueren, Benoit Allart en Melissa Debackere, Fiesta R5’s voor Pieter-Jan Maeyaert, Polle Geussens, Bruno Parmentier en Philip Cracco en Citroën DS3 R5 voor Bert Cornelis en Steve Bécaert.

Tel daarbij nog de Mini RRC van Guino Kenis, de top Mitsubishi’s van Jonas Langenakens en Bert Coene , plus 6 GT’s met de Porsches van Tim Van Parijs, Claudie Tanghe, Chris Van Woensel, Chris Debyser, Henri Schmelcher en de Brit Darrell Taylor.

De effectieven worden aangevuld met een lijvige vertegenwoordiging van de M-Cup (12 BMW’s zijn ingeschreven!) en uiteraard een vijfsterrenveld bij de HIstorics met de clash tussen Paul Lietaer (Subaru Legacy RS), Dirk Vermeirsch (Ford Sierra Cosworth 4×4), Didier Vanwijnsberghe (BMW M3), BK leider Stefaan Prinzie en de immer spectaculaire Rainer Hermann (beiden Opel Ascona 400), Robin Maes (BMW M3) en Gunther Monnens (Ford Escort MK2).

Woensdagavond is er de traditionele shakedown op KP “De Ratte”, zaterdag gaat de rally van start, zoals steeds ligt het rallycentrum in en om de Europahallen in Tielt.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply