Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Gilles Magnus

Autosportwereld.be sprak met Gilles Magnus

Hij werd Frans kampioen F4 in 2016 en Gilles Magnus (17) maakt zich nu voor een volgende uitdaging op: de Formula Renault Northern European Cup.

Gilles, de FR2.0 betekent een grote stap in vergelijking met de F4 van afgelopen jaar?

“Ja zeker. We remmen veel later en veel harder, terwijl de 2-liter krachtbron toch goed is voor 210 paarden in vergelijking met de 160 van de Franse F4. Schakelen is anders en sneller, en in de bochten krijg je veel meer G-krachten te verwerken. Op een circuit als Francorchamps, betekent dat, dat we goed 13 seconden per ronde sneller zijn.”

 Hoe zijn de eerste testen verlopen?

“Heel goed. Ik had afgelopen jaar al de kans om met een FR2.0 te rijden, maar dat was in een wedstrijd van de VdV serie. Ik won ook een test in Estoril. Sindsdien zaten we vijf dagen in Monza, Mugello en Francorchamps. Telkens was ik de snelste van mijn team.”

 Voor welk team rij je nu juist?

“Ik heb een akkoord bereikt met het Franse R-ACE GP, het team waar onze landgenoot Max Defourny in de Eurocup voor racet. Zij hebben heel wat ervaring, zijn uiterst professioneel en kennen hun wagen zeer goed. Mijn teamgenoten zijn de ex-fabrieksrijder van Tony Kart, Charles Milesi, de Fransman Théo Coicaud en de Amerikaan Michael Benyahia, beide rijders die afgelopen seizoen in de FFSA Academy achter me eindigden.

 Wat zijn de ambities voor 2017?

“Het doel is uiteraard om te winnen. We starten laat aan het kampioenschap, in juni in Monza. We kennen dus de concurrentie nog niet echt. Sowieso zal het niveau erg hoog zijn, want we krijgen meermaals het gezelschap van rijders uit de Eurocup, onder meer tijdens de Belgische manche in Francorchamps einde september, in het kader van de European Le Mans Series. De rijders van de Eurocup rijden buiten kampioenschap en mengen zich dus niet in onze titelstrijd. De FR2.0 heeft maar vijf manches en dus zal ik ook een race van de VdeV in Le Castellet rijden en ook een wedstrijd Eurocup waarvoor ik een Wild Card heb, is niet uitgesloten. De NEC FR2.0 is dan ook de perfecte voorbereiding voor de Eurocup.”

 Nieuwe kalender NEC FR2.0:

23-24-25 juni:                       Monza (Ita)

4-5-6 augustus:                      Assen (NL)

15-16-17 september:             Nürburgring (DUI)

22-23-24 september:             Francorchamps (Bel)

5-6-7 oktober:                                   Hockenheim (DUI)

Leave a Reply