Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dit weekend kunnen we rustig beschouwen als de echte aftrap van het autosportseizoen 2017. Na dit weekend valt het niet meer stil, op een korte zomerpauze in augustus na, en dat tot einde oktober. Er is activiteit op alle niveaus, van WK tot regionaal.

In Barcelona is er het WK en EK Rallycross, twee competities die elke dag aan populariteit lijken te winnen. Een uitgebreide voorbeschouwing vindt u hier.

Op circuit is er de herneming van de Formule E, met de wedstrijd in Mexico, die vorig jaar al een groot succes was. Het wordt er zonder meer allen tegen één, na de dominante start van Sébastien Buemi in de eerste helft van het seizoen. Jérôme d’Ambrosio verdedigt er de Belgische eer. In Misano zien we dan weer de eerste races van de Blancpain GT Series, de Europese GT4 en enkele andere Gt-Competities waar we eerder al op vooruit blikten.

Nog op circuit zijn er toerwagenraces met de TCR International, BTCC en de 24 Uur van Silverstone, terwijl de VW Fun Cup en de 2CV aan hun seizoen beginnen op onze omloop van Spa-Francorchamps.

Rallygeweld is er ook met de eerste wedstrijd van het ERC op de Azoren.

Op regionaal vlak trapt de discipline slalom het seizoen 2017 af met de slalom van Oostende. In de Oostendse Vuurtorenwijk zal Jörgen Draelants trachten een begin te maken met het verlengen van zijn titel. Aan de anderen om de ongenaakbare Mini met nr. 85 op de deuren van de zege te houden…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply