Home > #Hoofdnieuws > Moeizame vrije trainingen voor Stoffel Vandoorne

Moeizame vrije trainingen voor Stoffel Vandoorne

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In totaal 47 rondes werkte Stoffel Vandoorne vanmorgen af bij de start van zijn eerste volle seizoen in de Formule 1. De eerste vrije training was het lastigste, want Stoffel voerde in de beginfase van de sessie nog een aero testopstelling mee op de wagen en kon daardoor geen kerbstones nemen. Hij eindigde met slechts 14 afgelegde rondes op de 20ste en laatste plaats met een tijd van 1.28.695, een goede seconde trager dan zijn teamgenoot Alonso.

In de tweede vrije training was er meer tijd en ruimte om prestaties te zoeken. Er werden door Stoffel 33 rondes afgemaald. De sessie werd meerdere malen onderbroken door rode vlag maar op het einde haalde Stoffel met de ultrazachte banden (de “optie” banden) een 1.26.608, en daarmee staat hij op een 17de plaats maar wel “onder de mensen” wat de chrono’s betreft. Teamgenoot Alonso stond 12de met een 1.26 rond. Maar de wagen werkt nog niet naar behoren op de “prime” bandenkeuze, de superzachte banden. Bovendien hebben de wagens last van de vele hobbels in het asfalt van dit stratencicrcuit. Mogelijk zullen de ingeneuers de rijhoogte van de wagen aanpassen om dit tegen te gaan maar dat heeft dan weer weerslag op de aero instellingen. Afwachten dus of de McLaren in de derde vrije training morgen enige vooruitgang boekt.

Lewis Hamilton zette met zijn Mercedes en 1.23.620 de beste tijd tot dusver op de tabellen. Hij bleef daarmee een halve seconde voor op de Ferrari van Vettel in de 2de vrije training, net zoals hij in de 1ste vrije training een halve seconde voor teamgenoot Bottas bleef.

 

(foto: McLaren Formula 1)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?

Leave a Reply