Home > #Hoofdnieuws > Loix leerling Boxoen met Skoda R5 vanaf Sezoens

Loix leerling Boxoen met Skoda R5 vanaf Sezoens

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/s-5I5B0188.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dat Achiel Boxoen dit seizoen de steun zal krijgen van ŠKODA Import is al een tijdje geweten. Effectief start deze samenwerking in de Sezoensrally op 20 mei, wanneer de gloednieuwe ŠKODA FABIA R5 beschikbaar zal zijn. Nadien werkt Boxoen met de FABIA R5 nog alle resterende manches van het Belgian Rally Championship af. Tot dan zal Achiel een privé-programma volgen onder leiding van zijn coach Freddy Loix.

Dat Achiel Boxoen één van de meeste gegeerde zitjes voor het Belgian Rally Championship 2017 wist te veroveren is ondertussen al genoegzaam bekend. Dat Belgische rallykampioenschap is ondertussen echter al twee manches ver en Boxoen is nog niet met een ŠKODA aan de start verschenen. Dat heeft zo zijn redenen.

“De volledig nieuwe Škoda Fabia R5 die Achiel zal besturen zal pas eind april zal kunnen geleverd worden. Dat betekent dat het partnership pas bij de volgende wedstrijd van het BRC, de Sezoensrally op 20 mei, zal ingaan,” zegt Catherine Van Geel, PR Manager bij ŠKODA Import

“Nadien werkt Achiel alle overblijvende rally’s van het kampioenschap af”, vervolgt Van Geel. “De Kenotek Ypres Rally wordt dus zijn tweede wedstrijd aan het stuur van de ŠKODA FABIA R5, inderdaad. Nadien volgen nog de Omloop Van Vlaanderen, de East Belgian Rally en als afsluiter de Condrozrally.”

Dat betekent echter niet dat de jonge Boxoen ondertussen met zijn vingers moet zitten draaien. “Achiel is door Freddy Loix , Fred Miclotte en Evelien Deschuytter onder de vleugels genomen”, licht Van Geel toe. “Zij bereiden hun pupil in de allerbeste omstandigheden voor op zijn taak, daar zijn we bij ŠKODA Import van overtuigd. Freddy heeft een volledig gepersonaliseerd privé-programma uitgedokterd en laat hem daarbij veel testen en mogelijk ook “koersen”. Het komt er op aan om kilometers te malen en een maximum aan ervaring met een echte “rallywagen” op te doen.

Het is voor ons vooral belangrijk dat er genoeg tijd wordt gespendeerd aan de opleiding van Achiel, zodat hij op 20 mei in alle sereniteit aan ons gemeenschappelijk ŠKODA-programma kan beginnen.”

Het is ondertussen ook geweten welk team de ŠKODA FABIA R5 van Achiel Boxoen zal inzetten. Dat wordt SXM Compétition. “Een team met heel wat mensen die ook nog voor Freddy Loix hebben gewerkt”, besluit Van Geel. “Vertrouwde namen, mensen waarvan we weten dat we op ze kunnen bouwen. Alle puzzelstukjes vallen zo op hun plaats, we zullen er bij de start van de Sezoensrally helemaal klaar voor zijn.”

Evelien Deschuytter coördineert alles wat betreft communicatie, marketing en diverse opleidingen van Achiel Boxoen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply