Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Enzo Ide

2017 voor… Enzo Ide

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] Enzo Ide won afgelopen seizoen de Blancpain Sprint Series, uiteraard aan het stuur van een WRT Team Audi R8 LMS. De West-Vlaming mag dan wel blijven herhalen dat hij geen professionele rijder is, ondanks zijn dagdagelijkse zakelijke bezigheden is en blijft hij één van de snelste GT-rijders van ons land. Ook dit seizoen verdedigt hij de kleuren van Audi bij het Belgische WRT. Enzo, wat zijn de plannen voor 2017? “Na de wat tegenvallende 24 Uur van Dubai, een wedstrijd die me niet lag en waar ik niet meer zal starten, zet ik alles op alles om mijn titel in de Blancpain GT Sprint te verdedigen. Ik rij opnieuw met mijn vaste maat Christopher Mies, in een Audi R8 LMS van WRT Team, dus in zeer goede omstandigheden. Ik besef dat de druk na het behalen van de titel hoger zal liggen, maar ik wil toch de autosport blijven benaderen zoals ik dat voorheen deed: als een ontspanning waar ik het beste van mezelf geef. Ik ben geen professionele rijder, ik heb heel wat zakelijke bezigheden, maar dat wil niet zeggen dat ik niet tot het uiterste zal gaan. Vorig jaar werd ik beloond met de titel en dit seizoen willen Christopher (Mies) en ik die titel verdedigen. Het niveau van de Blancpain zal ongeveer zijn wat het vorig jaar was, dus waarom niet hopen op opnieuw enkele mooie resultaten. Ik kijk alvast erg naar de start van het seizoen uit en met opnieuw een wedstrijd in Zolder, kunnen de Belgische fans weer eens van de partij zijn.” Wat is je autosportdroom? “Le Mans… Dat is en blijft een mythische race, die ik ooit wil afwerken.” [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/17362836_1659964437633649_8562522938189274176_n.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]