Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux breekt definitief door

Porsche Cup Benelux breekt definitief door

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux lijkt definitief door te breken, met een startgrid die om en bij de 20 wagens zal tellen. Het kampioenschap start tijdens de Belgische manche van het WEC in Francorchamps begin mei.

De teams die zullen deelnemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017 raken bekend, met onder meer Speedlover Racing, dat niet minder dan… vijf wagens aan de start brengt, tegen drie voor GP Elite, twee voor Belgium Racing, drie voor DVB Racing en hun hernieuwde samenwerking met GO Motorsport, met daarnaast Car Tuning Lease Motorsport, Mediacom en enkele nieuwe gezichten. Zo bereiden het Duitse team Toksport WRT en de Nederlanders van Squadra Aragosta by PG Motorsport eveneens hun deelname voor. Tijdens de openingsmanche in Spa-Francorchamps, in het kader van het WEC, wordt tot slot ook Kronos Porsche Center Gembloux aan de start verwacht om zijn twintigjarig bestaan te vieren.

“We zijn verder bijzonder opgetogen met de komst van zes rijders onder de 26 jaar oud, die worden bijgestaan door de coaches van ons Junior Program”, kondigt Severine Ulenaers aan. “Het bewijs dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux definitief zijn plaats heeft verworven bij de competities die een perfecte opleiding bieden voor jonge rijders die hopen op een carrière in GT, bijvoorbeeld. Kortom, we kunnen niet wachten om te beginnen aan dit seizoen 2017, dat halt houdt op typische locaties als Spa, Le Mans en Barcelona. Maar eerst is het dus tijd voor Francorchamps…”

Om het officiële startschot te geven voor deze meer dan veelbelovende campagne en de teams de kans te geven om de eerste races in het kader van de Belgische manche van het World Endurance Championship (WEC) optimaal voor te bereiden, wordt er op donderdag 6 april een Testdag op poten gezet op het Circuit de Spa-Francorchamps.

Leave a Reply