Home > Rally > Divers > Dakar 2018 voorgesteld

Dakar 2018 voorgesteld

De 40ste editie van de Dakar-rally wordt van 6 tot 20 januari 2018 gereden en wordt in Peru op gang gefloten. Daarna volgen passages in Bolivia en Argentiniƫ, bevestigden de organisatoren. De tiende editie van de Dakar op Zuid-Amerikaanse bodem start in Lima en eindigt in Cordoba.

Peru is voor het eerst sinds 2013 weer opgenomen in het routeschema van Dakar, de details van de etappes worden pas in november uit de doeken gedaan. De kust ten zuiden van Lima is zeer interessant voor de rally met zand en zandduinen. De editie van dit jaar kreeg nog met zware regenval af te rekenen, waardoor de vijfde etappe door Bolivia moest ingekort worden en de zesde rit zelfs helemaal geschrapt werd. Sinds 2009 bezocht de Dakar al Argentiniƫ, Chili, Peru, Paraguay en Bolivia.

Leave a Reply