Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Pierre-Yves Rosoux

2017 voor… Pierre-Yves Rosoux

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Pierre-Yves Rosoux is zo iemand die al jaren mooi meedraait op nationaal niveau in onze circuitracerij. De Luikenaar is naast rijder, ook coach, in diverse rijopleidingen, en zelfs stuntman voor films. Stof genoeg dus om ook eens op zijn seizoen 2017 vooruit te blikken.

Pierre-Yves, wat zijn de plannen voor 2017?

“Ik ga een druk seizoen 2017 hebben, met 12 à 13 wedstrijden in 3 verschillende disciplines. Ten eerste is er de Fun Cup, een competitie die start tijdens de Trophée des Fagnes (31/03 – 01/04) op Spa-Francorchamps. Ik rij er dan met de #400 DN’S van Dominique Noël, samen met Kevin Caprasse, Logan Jadot en Philippe Roulet. Ook Dijon en Zandvoort en de 25 Uur van Spa Fun Cup staan op het programma, maar dan met Arnaud Tsamère, Olivier Pernaut en Guillaume Breuar. Sneller gaat het in de Wolf GB08, waarmee ik het Belcar Endurance Championship zal rijden. Voor de Belcar zal ik Nederlands moeten leren, want ik race bij mijn kameraad van Euroracing, Christophe Pampel en één van zijn zonen, Maxim. Met Euroracing, neem ik ook deel aan enkele races van de Hundred Series by BGDC, met een BMW M3 WTCC. Toto slot doe ik het ook enkele malen met een Ford Torino 1972 ex-Bobby Isaac, in onder meer de meeting van de Spa Six Hours.”

En wat is je autosportdroom?

“Mijn ultieme droom? De 24 Uur van Le Mans, dat staat 100% vast!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/ROSOUX-16-06.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply