Home > #Hoofdnieuws > BK Rallycross naar Mettet voor de tweede wedstrijd

BK Rallycross naar Mettet voor de tweede wedstrijd

Zondag 19 maart verhuist het BK Rallycross naar het Circuit Jules Tacheny te Mettet voor de tweede wedstrijd van dit seizoen. De rallycross-zondag maakt onderdeel uit van een weekend “Superraces”. Op zaterdag is er de opener van het Belgisch kampioenschap Supermoto en ook van de BeNeCup Supermoto. De toegangsprijs voor het hele weekend is slechts 15 euro.

De rallycrossers beginnen er zondag in alle vroegte aan met de vrije trainingen die gepland zijn vanaf 8u30. Vanaf 15u30 worden de finales verreden.

Naast de reguliere klassen van het kampioenschap (Supercars, Super1600, Supernationals) is er ook de tweede wedstrijd van de SRX-cup (Ssangyong). Onder meer Guillaume De Ridder (GDRX), Angélique Detavernier (Media SSY België) en Stéphane Lemeret (Sudpresse) zijn van de partij in deze SRX-cup.

Bij de Supercars zien we op de voorlopige lijst slechts twee deelnemers Jos Jansen en Jochen Coox. Maar de vraag luidt sinds vandaag of er wel Supercars te zien gaan zijn. Jochen Coox gaf immers in de loop van de dag te kennen forfait te geven. Geen VW Polo aan de start dus. Een beslissing die de Rekemse zwaar valt, maar opnieuw de strijd aangaan met een totaal van slechts twee deelnemers ziet de garagehouder niet zitten. Coox zal eind april wel de openingsmanche van het Frans kampioenschap rijden in Essay, waar zo’n 20 Supercars aan de start worden verwacht.

In de klasse Super1600 liggen de kaarten heel anders. Want de BK-rijders krijgen stevige tegenstand van enkele Europese rijders en daarbij niet van de minsten. Met regerend kampioen Krisztian Szabo (Hongarije), de Deen Ulrik Linnemann, de Tsjechen Pavel Vimmer en Josef Susta en de Let Artis Baumanis komen liefst vijf rijders uit de top tien van 2016 aan de start om proef te draaien voor een nieuw EK-seizoen.

Bij de Supernationals boven 2 liter is het uitkijken naar de strijd tussen Volvo-rijders Bert Bosmans, Kristof Bex en Luc Maris. Of komt er een verrassing uit de bus?
In de klasse Supernationals onder 2 liter zwaaide Steve Volders in de opener te Maasmechelen de plak en is het de vraag wie de Fiesta-rijder kan verschalken. We vernoemen hier ook de naam van een nieuwkomer, Florent Hontoir. Hoewel we reeds lange tijd een Belgisch kampioenschap kennen, zijn Waalse rijders eerder een uitzondering dan regel. Hontoir wil de handschoen opnemen en doet dat met een Skoda Fabia in Touringcar-setting. De Fabia werd geprepareerd door Tielenaar Patrick Mertens. Autosport is Florent Hontoir niet onbekend met onder meer ervaring in  kart-cross en rally(sprint). Nu komt de zoon van ex-rallycrosser Jean-Pol Hontoir voor de eerste keer van de autosporttak proeven die zijn vader in de jaren ’80 beoefende. Die reed toen onder meer met Alpine en NSU. Het lijkt er sterk op dat Hontoir ook half mei te zien zal zijn tijdens het WK/EK in Mettet.

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
Vaarwel Ken Block
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?