Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor … Delfine Persoon

2017 voor … Delfine Persoon

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ze zat jarenlang in de judoclub van Moorslede. In 2015 verdedigde ze met succes haar WBC wereldtitel en sinds is Delfine Persoon meervoudig wereldkampioene boksen. Ze heeft op vandaag de titels van de WBC, WIBF, WIBA en IBF federaties aan haar gordel hangen en staat op nummer één van de wereldranglijst. In de Rallysprint van Moorslede nam ze plaats naast Danny Vancoillie en haalde een 5de plaats in de klasse Historic op een Opel Kadett C. “Wat draait die nu altijd aan dat stuur”, vroeg ze zich tijdens de wedstrijd af. “Heeft die dan geen servo?”…Uiteraard niet op een Historic Kadett. “Tja”, van auto’s weet ik dus helemaal niets”, bekent ze. Haar verdiensten liggen op een heel ander sportief vlak. Maar nu ze toch even ‘in de autosport’ zit, ook aan haar de vraag…

…Wat brengt 2017?

Ik zou graag mijn wereldtitel verdedigen. Maar dat zal niet voor de zomer gebeuren. Ik heb nog steeds die blessure aan mijn hand en tot de zomer is boksen uitgesloten. Ik kan nu nog mijn vuist nog niet sluiten en slaan is absoluut uitgesloten.

 
Een ultieme autosportdroom heeft Delfine uiteraard niet. Maar ze proefde al wel eerder van de autosport…

“Twee jaar geleden had ik de kans om naast Freddy Loix te zitten in Tielt [n.v.d.r.: de shakedown van de TAC] en nu vroeg Danny me. Ik ken hem van mijn judoperiode. Dat moet rond 2005 geweest zijn. Ik deed lang op hoog niveau judo, tot mijn 18de, maar begon te sukkelen met mijn rug. Toen stapte ik over naar het boksen. In de auto van Freddy ging alles zoals op rails, maar dit is anders… dit is plezanter!” vertelt ze.

“De nota’s zijn uiteraard opgesteld door de vrouw van Danny. Dat zou ik zelf niet kunnen. Het ritme van ze te lezen, dat begint nu een beetje te gaan. In het begin was het zoeken: wanneer moet ik wat zeggen? Ik weet nu dat ik de volgende nota kan geven eens de bocht is aangesneden. Links 2, rechts 2…Die feel begint te komen.”

Naast de judo en het boksen schuilt er dan misschien ook nog een goede copilote in Delfine Persoon, dus wie weet…eens de bokscarrière achter de rug is…

(foto: boxingdelfine.be)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply