Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor … Danny De Beuckelaer

2017 voor … Danny De Beuckelaer

Danny De Beuckelaer komt dit seizoen voor het tweede jaar op rij aan de start met een Volvo C30 in Touringcar-configuratie. In het “leerjaar” zoals hijzelf het afgelopen jaar het noemde werd De Beuckelaer vierde in het Belgisch kampioenschap in de klasse Supernationls onder 2000cc. Daarnaast strandde hij tijdens de EK-manche te Mettet in de halve finale na een mooi weekend waarbij een finale zeker tot de mogelijkheden behoorde, dat in de klasse Touringcars. Dat getuigt van talent en aanpassingsvermogen, want in 2015 was het wapen nog een voorwiel aangedreven Corsa. Die werd toen echter vernield in de laatste wedstrijd en de aanschaf van de achterwiel aangedreven C30 was even later een feit.

De plannen voor 2017 zijn voor “Den Beuk” bijgesteld nadat het mis ging nog voor de openingswedstrijd op het Duivelsbergcircuit begin maart in feite goed en wel begon. “Op zaterdag liep het enorm goed. Ik had echt een goed gevoel en ook vanaf de zijlijn gaven ze mee dat de snelheid goed zat. Maar plots liep het zonder enige waarschuwing mis. Niks, geen waarschuwing en toch ging de motor stuk. Mijn vader keek het allemaal nog eens na want die dacht dat ik iets over het hoofd had gezien. Maar niets was minder waar. De wedstrijd van Mettet op 19 maart komt nu te vroeg. In plaats van voor de titel te gaan zullen we het nu wedstrijd per wedstrijd bekijken en zoveel mogelijk voor de winst gaan. Ook plan ik een drietal EK-wedstrijden, die van Mettet in mei, maar ook Lydden en Buxtehude. Daarin gaan voor topresultaten.

En wat is nu jou ultieme autosportdroom?
Eens deelnemen aan het WK Rallycross zou helemaal top zijn!”

(foto: de wagen van De Beuckelaer tijdens de testdag te Maasmechelen half februari van dit jaar)

You may also like
Vaarwel Ken Block
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet
In een notendop: corona, Nascar en Projekt E.

Leave a Reply