Home > #Hoofdnieuws > Meeke leidt in Mexico, motorproblemen voor Neuville

Meeke leidt in Mexico, motorproblemen voor Neuville

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De WK rally van Mexico is met een behoorlijke valse noot gestart. Een ernstig verkeersongeval, totaal los van de rally, maakte de eerste proeven onbereikbaar en de eerste lus, goed voor meer dan 80 kilometer tegen de chrono, werd geannuleerd. Wat restte, waren twee lange proeven en drie korte proeven. Kris Meeke werkte die het beste af en hij kende in zijn Citroën C3 WRC, als enige geen problemen. Thierry Neuville is derde na de eerste dag maar onze landgenoot verloor tijd toen zijn Hyundai stilviel. Opvallend zowat alle deelnemers hadden motorproblemen op de deze eerste, warme, dag in Mexico.

Vooraan leidt Kris Meeke dus, nadat hij meteen de eerste proef won, de 54 kilometer lange El Chocolate. Thierry Neuville was de beste in de vijfde proef en toonde zo opnieuw zijn sterke vorm van het begin van het seizoen. Jammer genoeg gingen er voor onze landgenoot 25 seconden verloren in de korte, voorlaatste chronoproef toen zijn Hyundai dienst weigerde. Neuville is nu derde in de WK rally van Mexico, op 56” van Meeke en op 36” van Sébastien Ogier (Ford), die zijn wagen zag warmlopen. Ook Jari-Matti Latvala (Toyota) had soortgelijke problemen en kijkt als achtste al tegen een achterstand van 2min30 op Meeke aan. Ook Dani Sordo verloor in zijn Hyundai veel tijd na soortgelijke motorproblemen.

Pontus Tidemand (Skoda) leidt in WRC2.

Vannacht staan er zes lange en drie korte KP’s op het menu, goed voor meer dan 150 kilometer tegen de chrono.

Rally Guanajuato Corona Mexico 2017 – Tussenstand:

1. Kris Meeke (GBR)/Paul Nagle (IRL) Citroën C3 WRC                                 1u 01min 33.8sec
2. Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC                 1u 01min 54.7sec
3. Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC     1u 02min 30.5sec
4. Juha Hänninen (FIN)/Kaj Lindström (FIN) Toyota Yaris WRC                     1u 03min 01.1sec
5. Ott Tanak (EST)/Martin Jarveoja (EST) Ford Fiesta WRC                           1u 03min 06.7sec
6. Stéphane Lefebvre (FRA)/Gabin Moreau (FRA) Citroën C3 WRC               1u 03min 26.6sec
7. Hayden Paddon (NZL)/John Kennard (NZL) Hyundai i20 Coupe WRC        1u 03min 35.9sec
8. Jari-Matti Latvala (FIN)/Miikka Anttila (FIN) Toyota Yaris WRC                1u04min 04.6sec

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”811,812,813,814,815″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
Industrie: de geschiedenis van het comfort van Citroën deel 1: rijcomfort
WRC 2020: wie zijn de drie titelkandidaten?
WRC: M-Sport wacht af, PH Sport met Citroën?

Leave a Reply