Home > Circuit > McDonalds Racing Team met Vervisch voor Belcar titel

McDonalds Racing Team met Vervisch voor Belcar titel

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/kia-kortrijk.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/volk.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/fred.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] Op donderdagavond 9 maart werd in KIA Kortrijk het McDonalds-team voorgesteld. Teambaas, oprichter, bezieler en rijder François Bouillon, tevens de zaakvoerder van de McDonalds in Kortrijk (bij de Kinepolis), kan ondertussen bogen op een rijkgevulde autosportcarrière van 38 jaar op circuit. “Alles begon met een team, opgericht in 1995, dat de bedoeling had de autosport op de kaart te zetten, naast voetbal en wielrennen”, legt hij uit. Midden de showroom prijkt een fonkelende bolide die in het komende seizoen de strijd zal aangaan op de circuits. De Norma M20 FC is het echte werk: koolstofvezel, sequentiële versnellingsbak, driehoeksdraagarmen, zuigerremklauwen uit de Formule 3000…Achterin een Honda tweeliter krachtbron die goed 256 pk op het asfalt legt. “Dergelijke wagens zijn goedkoper dan GT3 of GT4 wagens en ze zijn vooral minder duur in onderhoud”, aldus Bouillon die voor 2017 telt op de diensten van David Houthoofd. “Ik had deelgenomen aan de 24u van Zolder. Dit soort wagens smaakte naar meer en nadat we elkaar hadden gebeld, zijn we een uurtje gaan samenzitten en was de zaak beklonken”, vertelt David. “Normaal gezien kunnen we wel mee op racesnelheid, maar wanneer het er in de kwalificatie om gaat de toptijden er uit te persen, dan zijn het toch die jonge supertalenten die met de eer gingen lopen. Wij startten dan verderop en moesten aan lange inhaal races beginnen.” De derde rijder die aan boord werd gehaald was dus internationaal GT-rijder Fréderic Vervisch. De Kortrijkzaan liet zich vorig seizoen nog opvallen in de gerenommeerde Blancpain GT series maar heeft ook heel wat ervaring met karting en formuleraces. “Ik ken Fréderic al heel lang, van toen hij nog een kind was en karting reed. Ik moest dan ook niet lang nadenken over het aanstellen van hem als derde rijder, stelt Bouillon. “Hij is een beroepspiloot, een toptalent, is bijzonder snel en kent dan ook nog eens wat over de afstellingen van de wagen.” “We hebben goede rijders”, vervolgt Fréderic Vervisch, “en we hebben deze wagen die ons de mogelijkheid geeft om vooraan mee te draaien.” De doelstellingen van het McDonalds racing team liggen hoog. Ze mikken op het veroveren van de Belcar Endurance titel, en een podiumplaats in de 24u van Zolder. Het programma omvat de Belcar Endurance, de Protochallenge in het Dutch Supercar Ghallenge en ook nog enkele wedstrijde in de Franse V-de-V serie. Hun seizoen begint op 22 en 23 april met een race in het kader van de TCR Benelux Belcar Trophy [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
You may also like
In een notendop: GT
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
De autosport dit weekend