Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Tomas De Backer

2017 voor… Tomas De Backer

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

We focussen in onze reeks niet enkel op gevestigde waarden, ook de jeugd krijgt meer dan zijn kans. De derde man in onze vooruitblik op 2017 is Tomas De Backer, goed 3 jaar geleden een heel jonge finalist in een stuurwiel van Renault. Dit jaar tekent hij voor zijn eerste volledige autosportseizoen, na jaren van karting.

Tomas, wat zijn de plannen voor dit seizoen 2017?

“Ik rij dit jaar in de MaX5 Cup, een merkencompetitie met de bekende Japanse sportwagen, met wedstrijden in België en Nederland. Mijn ambitie dit seizoen is om een top 10 klassering algemeen te behalen. Stiekem hoop ik wel op meer omdat de afgelopen testen wel meer dan behoorlijk waren! We blijven echter met de beide voetjes op de grond en wachten af hoe het verder loopt. Ik wil wel resoluut voor de rookie-titel gaan, dat is de titel voor de nieuwe rijders in de MaX5 Cup. Samen met het team van Raf en Frans Lemmens gaan we er alles aandoen om vooraan mee te spelen. Helaas moet ik wel de seizoens opener missen door mijn activiteiten in de karting, met het begeleiden van jonge talentjes binnen ons team X-Pect Motorsport.”

Wat is je autosportdroom?

“Mijn ultieme autosport droom is toch wel fabriekspiloot worden. Meedraaien aan de top van de toerwagenracerij genre DTM of WTCC in een fabriekszitje zie ik helemaal zitten! Evenals een fabriekszitje in de GT racerij of LMP1.”

Race kalender 2017 MaX5 Cup

Race 1 Zaterdag 8 april Zandvoort
Race 2 Dinsdag 23 mei  Zolder
Race 3 Zaterdag & Zondag 3 & 4 juni Zandvoort
Race 4 Zaterdag 10 juni  Zandvoort
Race 5 Woensdag 5 juli  Assen
Race 6 Vrijdag 4,5,6 augustus  Zandvoort
Race 7 Zaterdag 23,24 september  Zandvoort

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”748,749,750″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC

Leave a Reply