Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor … Joël Strackx

2017 voor … Joël Strackx

Joël Strackx rijdt reeds enkele seizoenen (inter)nationaal rallycross nadat hij, zoals wel meer rijders, overkwam vanuit de regionale rallycross. Met zijn trouwe Honda Civic werd hij afgelopen jaar derde in de eindstand van de Rallycross Challenge Europe bij de klasse SuperTouringcars onder 2000cc. RCE neemt, volgens William Zweerts de Jong van het Nederlandse bedrijf MindXPosure, een sabbatjaar en zou naarstig werken aan een terugkeer in 2018.

Wat zijn dan de plannen voor 2017?
“Ik begin alvast aan het Belgisch rallycross-seizoen in de klasse Super1600. Verder zou het kunnen dat ik deelneem aan een aantal losse wedstrijden  in het buitenland nu de Challenge weggevallen is. Of ik ook kan deelnemen in functie van de BelNed (*)  is nog maar de vraag. Als mijn Civic in Nederland niet is gehomologeerd voor Super1600 kan ik daar niets in aanvangen. Het is te gek dat ik hier dan Super1600 rij en op het Eurocircuit in de Supernationals-klasse.

En wat is de ultieme autosportdroom?
“Met de voeten op de grond blijven en vooral doen wat financieel haalbaar is. Zo beleef ik het langste plezier.” Een erg realistisch antwoord van de Honda-rijder die alvast veel plezier beleefde aan het openingsweekend. In de regen zette hij een scratch neer in de derde heat en uiteindelijk finishte Strackx als derde, na Davy Van Den Branden en Dennis Remans.

(*) BelNed is een samenwerking tussen Ludo Helven en Eurocircuit, samen met een aantal sponsors die het initiatief steunen. Er  wordt een klassement opgemaakt met de vier wedstrijden van Maasmechelen en vier van Valkenswaard (Eurocircuit). Telkens worden de drie beste resultaten weerhouden en Helven heeft daarvoor voor elke klasse een aardige prijzenpot bij elkaar gezocht. De enige voorwaarde voor de rijder om in aanmerking te komen voor een eindklassering is een BelNed-sticker op de wagen kleven bij elke wedstrijd. Hopelijk gaat de samenwerking tussen beide landen dan nog iets verder waarbij reglementen worden gelijkgestemd, anders resulteert dat in omstandigheden zoals Joël Strackx in zijn antwoord aangeeft.

You may also like
Vaarwel Ken Block
RX: Joel Strackx oefende in het buitenland
In een notendop: rallycross internationaal
RALLYCROSS: Strackx derde in Oostenrijk

Leave a Reply