Home > #Hoofdnieuws > BIKC : zeer geslaagde eerste wedstrijd in Eupen !

BIKC : zeer geslaagde eerste wedstrijd in Eupen !

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Vorige zondag ging het ‘Belgian Indoor Karting Championship’ van start op het prachtige circuit van de ‘Eupener Karting’. Een zeventigtal rijders had zich ingeschreven voor de openingsronde van het splinternieuwe indoorkampioenschap karting onder toezicht van de RACB Sport. Een première die al direct een aantal klinkende namen mocht bekronen : Kevin Caprasse (Master Lite), Fabio Paoleschi (Master F40), Sebastiaan Vanschoonwinkel (Master Heavy), Rico Haarbosch (Junior) en Antoine Morlet (Rookie).
26 februari 2017 wordt ongetwijfeld een eerste mijlpaal in de geschiedenis van het Belgian Indoor Karting Championship. Vorige zondag werd immers het startschot gegeven van de eerste wedstrijd van een nieuwe, en nu reeds veelbelovende indoorkartingcompetitie onder de hoede van de RACB Sport. En waar kon deze première beter plaatsvinden, dan in het prachtige complex van de ‘Eupener Karting’ ?
De ongeveer zeventig piloten zouden zich hun inschrijving voor deze wedstrijd op de langste indoorpiste ter wereld in elk geval niet beklagen, en hoewel het deelnemersveld in de komende wedstrijden nog moet groeien, was de elite van het indoorkarten in België en zelfs daarbuiten, sterk vertegenwoordigd.
Master : Caprasse van-begin-tot-eind
Hij kent het parcours van de kartbaan van Eupen natuurlijk als zijn broekzak, maar toch maakte hij iedereen meteen duidelijk waarom hij één van de vaste waarden is van wat voordien wel eens « vrijetijdswedstrijden » werden genoemd. Kevin Caprasse heeft het perfecte examen afgelegd, door bijna al zijn kwalificatiewedstrijden te winnen, alvorens de polepositie en de eindoverwinning te veroveren in de grote finale van de Mastersdivisie. Dat leek eenvoudiger dan het was voor de man uit Visé, want oa. een ontketende Giovanni Baccellieri bood uiterst sterk weerwerk in de laatste wedstrijd van de dag.
De 25-jarige Caprasse wint, na deze ronduit indruwekkende prestatie, natuurlijk het Masterklassement. « De strijd met Giovanni in de finale was intens », geeft Kevin graag toe. « Hij heeft me het vuur echt wel aan de schenen gelegd door mij geen seconde rust te gunnen van de start tot de finish, maar wel heel fair. Ook een pluim voor de inrichters. Zowel de organisatie als de timing waren uitstekend. Als mijn agenda het toelaat, sta ik met veel plezier aan de start van de tweede wedstrijd in Puurs. » Nog een gelukkig gezicht zagen we zeker bij Giovanni Baccellieri, die zo’n mooie uitslag niet verwacht had. « Ik ben aangenaam verrast en natuurlijk erg gelukkig met mijn tweede plaats ! », viert hij. « Ik wist dat een podiumplaats heel moeilijk ging worden door het indrukwekkend hoge niveau van het deelnemersveld hier in Eupen. Maar zo verzamel ik toch al mooie punten voor de rest van het seizoen, want ik ga voor de titel in de Master Lite-categorie en de bijbehorende deelname voor de kampioen aan de VW Fun Cup in Zolder op het einde van het jaar. »
Voor de derde plaats op het podium was er een felle strijd tussen Mats De Jong en Simon Delvenne. Als Mats nipt de derde podiumplaats kon grijpen tijdens de felbevochten finale, dan ging rivaal Simon met het brons aan de haal in de eindafrekening door een beter gemiddelde in de reeksen. « Afspraak in Puurs voor een revanche ! », roepen beide piloten in koor. Bij de Masters F40 (ouder dan 40 jaar), reed de alomtegenwoordige Fabio Paoleschi met gemak naar de overwinning, terwijl hij zich regelmatig kon meten met de allerbesten uit de topcategorie. De recordhouder van het aantal overwinningen in de 24 Uren Karting van Francorchamps ging Kris Cools en Thierry Le Leu vooraf. Het klassement Master Heavy (boven de 100 kg) werd gewonnen door Sebastiaan Vanschoonwinkel voor Killian Stordeur en een zekere Wolfgang Reip, die voor het plezier naar Eupen afgezakt was. We moeten u er wellicht niet aan herinneren dat onze Belgische vertegenwoordiger op wereldvlak in de GT ooit de eerste steentjes van zijn fantastische autosportcarrière legde in het indoorkarten. Tot slot nog een speciale vermelding voor Selina Balneger, die niet alleen een plaats in de top-10 van het eindklassement veroverde, maar ook al haar mannelijke collega’s achter zich liet in de derde kwalificatiewedstrijd.
Junior : Haarbosch en Douven laten het Wilhelmus weerklinken
De categorie Junioren, voor rijders tussen 14 en 18 jaar, werd met machtsvertoon in de greep gehouden door de Nederlanders Rico Haarbosch en Christian Douven. Hoewel Christian vanuit polepositie de finale kon winnen, was het Rico die de meeste punten sprokkelde doorheen de kwalificatiewedstrijden, om zo op het hoogste schavot van het podium te klimmen. « Wat een genot om in zo’n mooi kampioenschap als het BIKC te kunnen schitteren ! » juicht Haarbosch. « Mijn doel is om de titel te pakken en te kunnen deelnemen aan de IAME Belgium Challenge. Vlug op naar de volgende wedstrijden ! ». Het beste zwart-geel-rode resultaat kwam van Logan Sougné, derde in zowel de finale als in het eindklassement. Kevin Huet en Guillaume Huls vervolmaken de top vijf.
Rookie : Morlet na een felbevochten wedstrijd
In de Rookie-klasse voor jonge rijders tussen 12 en 15 jaar, was de strijd voor de overwinning spannend tot aan de finishvlag. In de grote finale ging een duivels trio, bestaande uit Antoine Morlet, Benjamin Thiry en Tom Delfosse helemaal los in een adembenemend gevecht. Het ging er bikkelhard maar correct aan toe tussen deze kereltjes, aartsrivalen op de piste, maar beste vrienden erbuiten. Benjamin kon de finale naar zich toehalen, maar Antoine redde zich met de punten uit de kwalificatiereeksen en pakte het goud. « De eerste twee wedstrijden verliepen uitstekend, maar daarna werd het wat minder. Ik kon me gelukkig op tijd herpakken voor de finale. », geeft hij toe. Na Morlet, Thiry en Delfosse, vinden we nog Youen Bossu en Rayhan Mouaya in de top 5.
Na deze eerste, ronduit positieve manche van het Belgian Indoor Karting Championship gaan we naar InKart Puurs, in de Antwerpse regio, voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Afspraak op 14 mei aanstaande. Kandidaten kunnen nog steeds inschrijven voor deze en alle volgende wedstrijden op www.bikc.be !

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/bikc-kart.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply