Home > #Hoofdnieuws > Vanthoor kijkt uit naar Sebring

Vanthoor kijkt uit naar Sebring

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/M17_0263.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De 12 Hours of Sebring is de oudste race voor sportwagens en GT’s aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Uiteraard is het ook de tweede wedstrijd van het IMSA SportsCar Championship, een race die plaats vindt op 18 maart.

De erelijst van de race omvat de namen van onder meer Juan Manuel Fangio, Dan Gurney, Hans Hermann, Jacky Ickx en andere Mario Andretti, naast meer recent ook Allan McNish en Tom Kristensen. Dit seizoen starten er naast de bekende namen, ook  drie landgenoten, met Marc Goossens, recent derde in de 24 Uur van Daytona, de kersverse Porsche fabrieksrijder Laurens Vanthoor en Jan Heylen.

In de nieuwe 911 RSR zal Vanthoor moeten trachten om in de GTLM klasse voor de zege te vechten. Porsche behaalde in Sebring al 18 maal een algemene zege en 70 maal winst in de klasse. Kan Vanthoor daar een 71ste 1ste plaats aan toevoegen?

Laurens Vanthoor (911 RSR #912): “Ik ken het circuit alleen van Tv en de verhalen van mijn teamgenoten. Ik ben me bewust van de enorme geschiedenis van de race en kijk er enorm naar uit om er te racen. We gaan vooraf testen, waardoor ik het circuit ook al zal kennen voor de trainingen en kwalificaties van de race zelf.”

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/M17_0094.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply