Home > #Hoofdnieuws > Nu zondag start de nieuwe Ladbrokes SRX Cup in Maasmechelen!

Nu zondag start de nieuwe Ladbrokes SRX Cup in Maasmechelen!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De nieuwe cup maakt nu zondag 5 maart in Maasmechelen zijn intrede in de autosportwereld tijdens de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. 10 auto’s staan klaar voor de start!

De Ladbrokes SRX Cup is een enorme vernieuwing in de Belgische autosportwereld. Zij zag slechts enkele maanden geleden het levenslicht en kon onmiddellijk genieten van een grote interesse.

Na een paar testdagen waren al enkele teams overtuigd en kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Zij waren overtuigd van het innovatieve concept waarin alle teams een co-piloot kunnen meenemen en een volledige technische en organisatorische ondersteuning krijgen van de promotor.

De volledige lijst van de deelnemers:

01: Media SsangYong België
02: Media SsangYong Duitsland
03: Dealers SsangYong België
04: Carrosserie Janssens
05: GDRX – Guillaume De Ridder
06: Lauwers
07: Autodis
08: Ladbrokes
09: Het Laatste Nieuws
10: SMS Sports Media Saleshouse
Bij de deelnemers zijn er diverse SsangYong concessiehouders die de handen in elkaar hebben geslagen en één auto nemen: “Dealers SsangYong België”. Elke wedstrijd gaat één dealer de strijd aan met alle andere teams. Zij krijgen een apart klassement in de Ladbrokes SRX Cup, genaamd de Dealers Cup. Dit geeft hun de kans om hun personeel en leveranciers uit te nodigen en hun een unieke ervaring te schenken.

Naast de Dealers Cup zijn er ook twee dealers die aan een volledig seizoen deelnemen: Autodis Luxemburg en Lauwers uit Arendonk.

Team Lauwers: “Wij zijn één van de grootste Belgische SsangYong dealers met een breed gamma aan bedrijfsactiviteiten. Ter promotie van al onze activiteiten en om al ons personeel, trouwe klanten en leveranciers te bedanken was de keuze snel gemaakt om in de SRX Cup deel te nemen. De mogelijkheid om een co piloot mee te nemen maakte de interesse enkel nog groter. Wij hopen ons cliënteel een unieke ervaring te schenken tijdens de SRX wedstrijden. “

Tussen de 10 deelnemende teams is er ook één wagen van Ladbrokes. Zij steunen niet enkel de cup als Title Partner maar nemen ook actief deel met hun eigen team.

Yannick Bellefroid, Managing Director Ladbrokes België: “Wij zijn enorm trots om deel te nemen aan de Ladbrokes SRX Cup. We hebben zeer veel klanten die fan zijn van de autosport en we misten met Ladbrokes nog zo’n actieve aanwezigheid. Eveneens is het belangrijk voor ons, om onszelf te onderscheiden van de concurrentie. Wij zoeken met Ladbrokes altijd interessante marketing- of sponsor projecten die je niet onmiddellijk verwacht en die zowel in het noorden als in het zuiden van België plaats vinden. Wij kijken enorm uit naar de officiële start van dit nieuw avontuur!”

HET CIRCUIT DUIVELSBERG

Het Duivelsbergcircuit is gesitueerd op zo’n 15 km ten noorden van Maastricht. Het is één van de oudste rallycrosscircuits van Europa en het bekendste rallycrosscircuit van België. Sedert 1972 ontvangt het het Europees Kampioenschap rallycross.

Met een lengte van 980 meter wordt het circuit gekenmerkt door de rechte lijn die leidt tot een zeer krappe en spectaculaire bocht waar de meeste contacten gebeuren. En zoals de naam doet vermoeden ligt er een uitdagende berg in het parcours.

Voorlopige timing 05/03/2017

7h45 – 9h30 : Administrative check
9h00 – 9h15 : Briefing SRX Cup
9h15 – 10h45 : Free practice
10h55 – 11h15 : Briefing all classes
11h10 – 12h30 : Heat 1
12h30 – 13h30 : Lunch
13h30 – 16h00 : Heat 2 & 3
16h00 – 17h15 : Semi-finale & finale
17h30 : prijsuitreiking

Afspraak op 5 maart voor de eerste ronde van de SRX Cup

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/ss4.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/ss3.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/ss2.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply