Home > Electric > FE: JAGUAR RACING BEVESTIGT DAT MITCH EVANS BIJ HET BRITSE FORMULE E-TEAM BLIJFT

FE: JAGUAR RACING BEVESTIGT DAT MITCH EVANS BIJ HET BRITSE FORMULE E-TEAM BLIJFT

Jaguar Racing heeft officieel bevestigd dat Mitch Evans, die al jarenlang voor Jaguar Racing rijdt in de Formule E, deel blijft uitmaken van het team dat meestrijdt voor de titel. Een nieuw meerjarencontract verzekert zijn toekomst in het elektrische wereldkampioenschap.

Foto © Jaguar

Met Evans – lid van het team sinds de oprichting ervan in 2016 – heeft het Britse Formule E-team een racewinnaar in huis. Jaar na jaar werd het partnerschap sterker. Het nieuws volgt op de bevestiging dat Jaguar Racing zich heeft geëngageerd voor het Formule E Gen3-tijdperk in het kader van het streven van Jaguar om vanaf 2025 een zuiver elektrisch merk te worden.

Evans trekt nu naar Berlijn voor zijn 62e Formule E-race. De Nieuw-Zeelander won met Jaguar Racing al twee races, stond 10 keer op het podium en wil het team de komende seizoenen naar de top van het kampioenschap loodsen. De 27-jarige staat momenteel achtste in het pilotenklassement – slechts zes punten achter teamgenoot Sam Bird die derde staat – en heeft honger naar meer succes.

James Barclay, Team Director van Jaguar Racing: “We zijn blij te kunnen bevestigen dat Mitch een belangrijk onderdeel blijft van het pilotenteam van Jaguar Racing en zijn jarenlange en integrale rol binnen het team voortzet. De snelheid en resultaten van Mitch op het circuit spreken voor zich. Jaar na jaar zijn we blijven bouwen aan een formidabel partnerschap sinds hij in 2016 bij ons team kwam. Mitch is een van de meest geweldige talenten in de Formule E. Zijn ervaring en inzicht in onze manier van werken zijn van onschatbaar belang. Samen staan we sterker en als team zijn we allemaal enthousiast en zeer gemotiveerd om het maximum uit seizoen zeven en daarna te halen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot #20: “Ik ga nergens heen! Na meer dan vijf jaar bij het team te hebben doorgebracht weet ik precies wat we de komende seizoenen willen bereiken. Ik ben blij dat ik deel blijf uitmaken van het team. Andere teams hebben me benaderd, maar Jaguar blijft mijn thuis. We zien sterke resultaten op het circuit, de Jaguar I-TYPE 5 presteert uitstekend en we zijn klaar om ons te meten met iedereen op de startgrid. Het kan nog alle kanten op dit seizoen en in de toekomst met Jaguar Racing.”

Het Jaguar Racing Formule E-team staat momenteel derde in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor teams – slechts negen punten achter Envision Virgin Racing dat bovenaan staan – en Mitch Evans staat achtste in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor piloten. De volgende dubbele E-prijs vindt op 14 en 15 juli 2021 plaats in Berlijn – het laatste raceweekend van seizoen zeven. Zowel het kampioenschap voor piloten als dat voor teams is nog niet beslist.

Persbericht

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten