Home > Electric > FE Londen: enkele reacties na een chaotische race

FE Londen: enkele reacties na een chaotische race

Tijdens de tweede race in Londen behaalde Alex Lynn (Mahindra) zijn allereerste overwinning uit zijn FE-carrière. In vijf jaar tijd won de Brit nog nooit eerder een race. Het contrast met Stoffel Vandoorne (Mercedes) kon echter niet groter zijn. Onze landgenoot werd het slachtoffer van een fout door Oliver Rowland (Nissan) waardoor hij uiteindelijk als twaalfde over de eindmeet kwam. Na de race verzamelden wij voor een reactie van de top drie: Lynn, de Vries en Evans (Jaguar) en daarbij mocht Vandoorne natuurlijk niet ontbreken.

Foto’s © Jens Mommens & Mercedes-EQ Formula E Team

Alex Lynn – Mahindra

“Ik kan moeilijk onder worden brengen wat ik op dit moment voel. Hier droom ik al heel erg lang van. Gisteren was het de allereerste keer dat ik echt een race leidde voor een langere tijd en dan vandaag mijn eerste overwinning. Deze heb ik misschien wel wat te danken aan de chaos hier in Londen. Daar heb ik van kunnen profiteren. Voor ons als team is het ook een hele prestatie. Elke ‘double header’ die we al gehad hebben, verloopt de race op zaterdag moeizaam. Na enkele aanpassingen aan de software gaat de race op zondag dan een stuk beter. We hebben gewoon moeite om het van de eerste keer goed te doen, maar uiteindelijk is het het belangrijkste dat we vandaag hebben kunnen winnen.”

Nyck de Vries – Mercedes

“Het was een positief weekend voor mij. Twee races en twee keer op het podium. Echt vieren ga ik niet doen. Ik voel te hard mee met Stoffel. Hij verdiende het om te winnen. Zelf ben ik ook wat teleurgesteld over de race van vandaag. Ik heb te veel kansen laten liggen toen ik achter Lynn reed. Telkens ik terug dichterbij was gereden en kon aanvallen, maakte ik weer een fout waardoor de afstand opnieuw vergrootte. Ik ga met opgeheven hoofd Berlijn tegemoet. Al maakt mijn eerste plaats in het klassement het er niet gemakkelijker op. Waarschijnlijk zal ik beide dagen in groep één moeten kwalificeren en dat kan de zaken doen keren”.

Mitch Evans – Jaguar

“Het was een chaotische race en ik heb het gevoel dat er meer in zat. Toen Lynn zijn ‘attack mode’ nam, heb ik hem gewoon laten doen en niet echt geprobeerd om hier een inhaalmanoeuvre te doen. Uiteraard ben ik te vreden met de punten voor mezelf en het team, maar als ik beter had gereden, had er misschien een hogere plaats op het podium ingezeten.”

Stoffel Vandoorne – Mercedes

“Ik weet niet goed wat ik moet zeggen na dit weekend.  Ik was goed op weg om de overwinning binnen te halen toen Rowland te laat op de rem ging en zo mij van mijn overwinning weerhield. Zelf kon ik niets gedaan hebben om dit te voorkomen. Het is jammer, want de wagen is heel erg sterk op dit moment en er zat echt zoveel in. Het is niet de eerste keer dat ik veel punten verlies op deze manier. In Valencia kon ik de race niet uitrijden na een incident met Buemi. In Rome eindigde ik in de muur nadat di Grassi in de problemen geraakte en dan nu dit hier in Londen. Nu moet ik dit gewoon achter mij proberen laten en focussen op de laatste twee races in Berlijn. Het circuit kennen we goed en ligt ons wel. Ik behaalde hier ook mijn eerste overwinning ooit in de FE.”

Stoffel Vandoorne (Mercedes) © Mercedes-EQ Formula E Team
You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten