Home > #Hoofdnieuws > Formula E Londen: Stoffel Vandoorne op polepositie

Formula E Londen: Stoffel Vandoorne op polepositie

Stoffel Vandoorne (Mercedes) zal vanop polepositie starten voor de tweede race van het weekend. Onze landgenoot reed een hele sterke kwalificatie en wist als enige van zijn groep de super pole te bereiken. Tijdens die super pole legde hij een hele sterke ronde af van 1:20.181. Oliver Rowland (Nissan) en Alex Lynn (Mahindra) zullen vanop plaats twee en drie starten. Ook Stoffel’s teamgenoot, Nyck de Vries, reed een goede chrono en zal starten vanop plaats vier.

Nyck de Vries reed een goede kwalificatieronde en was de enige van groep een die door kon stoten naar de super pole. Daarna volgde groep twee die hun ronde in de regen moest afleggen. Vandoorne legde hier een hele snelle eerste sector af en wist zijn pace ook mee te nemen naar de tweede sector. Hij is de enige van zijn groep die mee kon doen met de super pole. Daar wist hij zijn sectortijd nog eens te verbeteren van 24.190s naar 24.153s en haalde hij zo de poleposition binnen.

In een reactie na de bevestiging van zijn super pole vertelde Stoffel het volgende: “Ik ben heel erg blij met mijn pole positie. Ik legde een goede ronde af tijdens de groepskwalificaties en heb dan alles gegeven wat ik kon tijdens de super pole. Het is nog even afwachten wat we in de race zullen doen, maar ik ben optimistisch. We hebben een sterke pace. De enige spelbreker zal de regen zijn. De kans is heel groot dat we een natte race krijgen en dat kan voor de nodige uitdaging zorgen”.

Ondertussen is ook de FIA een aardig bedrag rijker. Günther (BMW), di Grassi (Audi), Rast (Audi), Frijns (Envision), de Vries, Eriksson (Dragon) en Mortara (Venturi) kregen alle zeven een boete van duizend euro omdat ze te traag gereden hadden tijdens hun inlap.

Voorlopige startvolgorde
  1. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
  2. Oliver Rowland (Nissan)
  3. Alex Lynn (Mahindra)
  4. Nyck de Vries (Mercedes)
  5. Mitch Evans (Jaguar)
  6. Maximilian Günther (BMW)
  7. Pascal Wehrlein (Porsche)
  8. Robin Frijns (Envision Virgin)
  9. Sérgio Sette Câmara (Dragon)
  10. Lucas di Grassi (Audi)
  11. Sébastien Buemi (Nissan)
  12. René Rast (Audi)
  13. Norman Nato (Venturi)
  14. Tom Blomqvist (NIO333)
  15. Joel Eriksson (Dragon)
  16. André Lotterer (Porsche)
  17. Jake Dennis (BMW)
  18. Nick Cassidy (Envision Virgin)
  19. Alexander Sims (Mahindra)
  20. Edoardo Mortara (Venturi)
  21. Sam Bird (Jaguar)
  22. António Félix da Costa (DS Techeetah)
  23. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah)
  24. Oliver Turvey (NIO333)

De race start straks om 15u04.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten