Home > #Hoofdnieuws > FE Mexico: di Grassi wint na diskwalificatie Wehrlein

FE Mexico: di Grassi wint na diskwalificatie Wehrlein

Lucas di Grassi (Audi) heeft de achtste ronde van het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap gewonnen. Het is een goede dag voor Audi, want ook René Rast staat op het podium op de tweede plaats. Ze startten respectievelijk vanop de achtste en negende plek. Een mooie klim dus van beide rijders. De derde plaats is voor Edoardo Mortara. Pascal Wehrlein (Porsche) startte vanop pole en reed de race van zijn leven. Hij werd echter gediskwalificeerd toen hij als eerste over de eindmeet kwam. Het team had zijn banden niet aangegeven op het “paspoort” van de wagen.

Foto © Audi Sport

Bij het begin van de race was Pascal Wehrlein meteen goed weg. De Duitser wist bijna de hele race op kop te blijven. Naar het einde toe lag hij zelf bijna 4 seconden voor op Lucas di Grassi. Het mocht echter niet baten. Hij en zijn teamgenoot, André Lotterer, werden gediskwalificeerd doordat het team de nummers van de banden voor de race niet had aangeven in het technische paspoort van de wagens. Een zure “fout” van het TAG Heuer Porsche Formula E Team. Wehrlein zou met deze overwinning op de tweede plaats in het kampioenschap komen te staan, op slechts 1 puntje achterstand van de leider. Ook Nissan beging dezelfde fout. Hierdoor werden ook Sébastien Buemi en Oliver Rowland geschrapt van de race. De vraag rijst nu, moet een rijder wel zo zwaar gestraft worden voor een administratieve fout van het team?

Onze eigenste Stoffel Vandoorne (Mercedes), kende een goede race. De Belg startte achteraan de grid op plaats 21, maar wist zich buiten beeld op te werken tot een mooie zevende plaats. Ook zijn teamgenoot Nyck de Vries eindigde net binnen de punten op de negende plek.

Incidentrijke race

In de openingsronde viel Nick Cassidy (Envision Virgin) als eerste uit. Hij reed gewoon de muur in en bracht zo de safety car uit. De tweede uitvaller van de race was Jean-Éric Vergne (DS Techeetah). De Fransman werd de muur ingeduwd voor Alexander Sims (BMW), waarna hij zijn wagen richting de pit stuurde met schade aan de vooras. Twee rondes later gebeurde op dezelfde plaats een gelijkaardig incident. Alex Lynn (Mahindra) duwde Sam Bird (Jaguar) de muur in, waarna die laatste zijn wagen moest achterlaten tegen de muur.

Kampioenschap

Halverwege het kampioenschap blijft Robin Frijns aan de leiding staan met 62 punten. António Félix da Costa (DS Techeetah) stijgt naar de tweede plek (60 punten). Nyck de Vries zakt een plaats en staat nu derde (59 punten). Stoffel Vandoorne behoudt zijn zesde plek met 54 punten. Alles is nog mogelijk in het kampioenschap met de top twaalf slechts 26 punten van elkaar verwijderd.

Bij de constructeurs blijft de stand aan de top ongewijzigd met Mercedes (113 punten) op één, Jaguar (107 punten) op twee en DS Techeetah (106 punten) op drie. Door de één-twee van vandaag komt ook Audi in de buurt van een top drie. Het team staat nu op een vierde plaats met 97 punten.

In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten