Home > Electric > FE Mexico: Rowland snelste tijdens beide vrije trainingen

FE Mexico: Rowland snelste tijdens beide vrije trainingen

Afgelopen nacht heeft het hard geregend in Puebla, waardoor de rijders deze ochtend op een vochtig circuit startten. Alle ogen zijn op dit moment gericht op Oliver Rowland (Nissan). De Brit zette tijdens beide vrije trainingen de snelste ronde neer.

Foto © Nissan e.dams

De eerste vrije training werd na vijftien minuten rood afgevlagd. Alexander Sims (Mahindra) zijn achterwielen blokkeerden uit het niets in bocht elf, waarna de Brit zijn wagen moest achterlaten. Na twintig minuten was de wagen terug in de pits. Achteraf bleek een probleem met de batterij aan de oorzaak te liggen. Uit veiligheidsoverwegingen werd beslist om de batterij en aandrijflijn te vervangen. Hopelijk krijgt het team de wagen klaar voor de kwalificaties straks. De sessie werd uiteindelijk verlengd met vijftien minuten. De snelste tijd tijdens deze sessie was voor Oliver Rowland met 1:24.314. Pascal Wehrlein (Porsche) en António Félix da Costa (DS Techeetah) vullen de top drie aan. Vandoorne (Mercedes) haalde een mooie vijfde tijd.

Rustige tweede vrije training

Tijdens een rustige tweede sessie van de dag haalde zette Vandoorne vijf minuten voor het einde de snelste tijd neer. Maar toen brak de zon door en wisten meerdere rijders hun tijd nog te verbeteren terwijl onze landgenoot in de pits stond. Hij eindigde zo op de negende plaats. De snelste tijd was ook deze sessie voor Oliver Rowland. De Brit zette een mooie tijd van 1:22.861 neer. Daarna volgen beide DS Techeetah rijders, da Costa en Jean-Éric Vergne op plaats twee en drie.

Om 19u wordt de eerste kwalificatiesessie van het weekend gereden, waarna de race zelf volgt om 23u03. Vandoorne zal tijdens de eerste groep de baan schoonmaken voor de rest van het veld. Met alsmaar beter wordende track condities, is het voorlopig koffiedik kijken waar onze landgenoot zal mogen starten.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten