Home > #Hoofdnieuws > FE Mexico: terug actie na 1 maand rust

FE Mexico: terug actie na 1 maand rust

Nadat het kampioenschap een maand stil lag, krijgen we dit weekend eindelijk terug wat actie in de Formula E. Deze keer is Puebla (Mexico) het decor waar de achtste ronde van het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap verreden wordt. Het is de eerste keer dat er hier gereden wordt, waardoor alle teams op gelijke voet starten. We worden als fans ook verwend dit weekend, met niet één, maar wel twee races.

De afgelopen zeven races hebben we al zes verschillende winnaars gehad. Ook dit weekend is alles nog mogelijk. Op dit moment staat Robin Frijns (Envision Virgin), na een sterk seizoen, aan de leiding. Hij wordt gevolgd voor Nyck de Vries (Mercedes) en Mitch Evans (Jaguar). Het verschil tussen de top tien bedraagt op dit moment maar 29 punten. Deze race kan de volledige top dus nog dooreenschudden.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne staat op dit moment op een mooie zesde plaats. Vandoorne kijkt het weekend alvast positief tegemoet: “Ik kijk er echt naar uit om eindelijk weer het track op te gaan. Monaco was een teleurstellende race voor ons, maar we hebben de tijd gebruikt voor een reset om alle data zorgvuldig te analyseren en ons klaar te maken voor Puebla. Het circuit is nieuw voor iedereen en ik denk dat dat in ons voordeel is, omdat wij als team goed zijn in het voorbereiden en aanpassen aan het nieuwe en onbekende, maar laten we afwachten hoe het loopt! Ik heb een heel positief gevoel over het komende raceweekend”.

Als u de actie wil volgen dit weekend, moet u er wel iets voor overhebben. Beide races starten dit weekend om 23u03.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten