Home > #Hoofdnieuws > Getest: de Ford Fiesta ST Edition

Getest: de Ford Fiesta ST Edition

Dat we bij Autosportwereld van snelle wagens houden, is algemeen bekend. We hebben reeds veel krachtpatsers kunnen testen. Echter moet al dat PK-geweld niet altijd voor ons. Recent zette Ford hun nieuwste Fiesta ST Edition op onze planning voor een weekend. Een kleine Hot Hatch met 1,5l 3-cilinder die 200 PK levert.

En wat een leuke wagen is deze kleine, blauwe Fiesta! Ford maakt er een erezaak van om leuk sturende wagens op de markt te brengen die een smile op je gezicht toveren. Door zijn kofferruimte en neerklapbare achterbank is het een ideale stadswagen voor in de week. De verstelbare KW-ophanging en het Quaife sperdifferentieel zorgen er dan weer voor dat de ST zich onmiddellijk thuis voelt op circuit in het weekend. De KW-ophanging is volledig afgesteld hier in België, op de Ford Proving Grounds. Bij de wagen wordt ook een “Performance Guide” meegeleverd. In dit document kan je allerlei verschillende afstellingen terugvinden voor de ophanging.

Slechts 500 “smurfen” worden er gemaakt van deze ST Edition, allemaal in het blauw. 90 daarvan worden verkocht in België. Dat deze Fiesta goed klinkt, zijn we unaniem over eens. Oneven cilinders klinken immers altijd lekker. Deze ST Edition is rijkelijk voorzien van opties zoals Pack Performance, launch control, schakel indicator, stuur- en zetelverwarming.

©Jens Mommens

De prijs van al dit klein geweld is ook bescheiden met 28.855 euro. Dat is bijna 10.000 euro goedkoper dan zijn directe concurrent, de Toyota GR Yaris. Ideaal voor iemand die op zoek is naar een sportief dagelijks autootje.