Home > #Hoofdnieuws > Gary Terclavers heeft een nieuwe passie: “Ik krijg van de autosport de adrenaline die ik in basketbal had”

Gary Terclavers heeft een nieuwe passie: “Ik krijg van de autosport de adrenaline die ik in basketbal had”

Gary Terclavers is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn mooie carrière in de professionele basketbalsport. Die ligt ondertussen al even achter hem en Gary Terclavers werd in mum van tijd een geslaagde ondernemer. Vandaag waagt hij zich aan een nieuwe passie, die voor snelle bolides op circuit.

Foto: © Roel Ramaekers

45 is hij ondertussen en Gary Terclavers oogt nog steeds scherp, maar basketbal dat is wel al even geleden. “Ik heb dertien jaar professioneel basket gespeeld bij Leuven, Bree, Antwerpen en in Nederland. Na de actieve carrière ben ik even coach geweest. Ondertussen zocht ik een nieuwe uitdaging en startte ik met een klein winkeltje voor Amerikaanse sportkledij in Leuven. In de loop der jaren is dat echter gegroeid tot een keten van twaalf winkels in binnen- en buitenland”, doet Terclavers het verhaal op het circuit van Francorchamps.

De ex-basketter is ook gebeten door een andere microbe, die van de snelle vierwielers. “Ik ben inderdaad een fan van auto’s. Via Xwift Racing Events ben ik aan een leertraject begonnen, een soort opleiding om de 24 uur van Zolder te kunnen rijden, maar die race verdween vorig seizoen om de bekende redenen van de kalender. Mijn broer Kenny en ik hebben dan een BMW M2 CS gekocht, een prachtige raceauto en hebben een reeks trackdays gereden, dagen waarop je kan rijden op een circuit zonder competitie.”

Geen topcarrière meer beogen

Ondertussen maakte Terclavers zijn debuut in de autosport op Circuit Zolder en normaal had hij afgelopen weekend ook moeten racen op Spa-Francorchamps. Een mini-tsunami over het circuit, waarbij het asfalt beschadigd raakte, stak daar een stokje voor. “We gaan zeker blijven racen dit seizoen en ik droom van een deelname aan de 24 uur van Zolder met mijn broer. Voor ons is autosport niet iets dat we professioneel zien, wel een passie van Kenny en mezelf waar we leuke momenten onder broers willen beleven. Ik heb geen ambities as such in de autosport, op mogelijk een deelname aan één of andere races na. Mijn ambitie is gewoon om te genieten van wat we doen. Ik krijg van de autosport wel de adrenaline die ik in basketbal had en dat is een fijn gevoel. Ik ben wat nerveus de avond voor de race, ik leef daar naartoe en ook de fysieke inspanning spreekt me aan. Ik besef ook dat ik geen carrière op het hoogste niveau meer moet nastreven.