Home > Circuit > GT World Endurance Cup: 47 wagens op Paul Ricard komend weekend met Belgen

GT World Endurance Cup: 47 wagens op Paul Ricard komend weekend met Belgen

Komend weekend staat de volgende manche van de GT World Endurance Cup op de kalender. De serie strijkt in Le Castellet neer voor de Paul Ricard 1000 km. Er zullen 47 wagens aan de start staan in Frankrijk, met een aantal Belgen.

Foto:© Michele Scudiero

Belgen
Er staan op Paul Ricard ook een aantal Belgen aan de start. De Belgische teams Boutsen Ginion en WRT zetten samen vier wagens in. Die eerste start met één BMW M6 GT3 in de Pro-AM Cup. WRT zet drie Audi’s in waarvan twee in de Silver Cup. Belgen Charles Weerts en Dries Vanthoor rijden in de #32 van het team in de Pro Cup. Ook Frederic Vervisch start met een Audi, hij rijdt voor het Franse Sainteloc Racing in de Pro Cup. Een vierde Belgische rijder is Louis Machiels, hij staat voor AF Course aan de start in de Pro-AM Cup. Sarah Bovy doet het met Iron Lynx tegen Louis Machiels.

Pro Cup
De eerste en regenachtige manche in Monza kende heel wat drama. Het was Porsche-team Dinamic Motorsport #54 die met de overwinning ging lopen in de Endurance Cup. Porsche gaat op Paul Ricard op zoek naar de eerste algemene overwinning met de Dinamic Motorsport #56 en de zusterwagen #56. Ook GPX Racing zet een Porsche 911 GT3-R in.

AKKA ASP, een Mercedes-AMG team, eindigde in de openingswedstrijd als runner-up. Het team behoort ook dit weekend tot de topfavorieten. HRT vertegenwoordigt ook Mercedes-AMG in de jacht op de algemene overwinning. Walkenhorst Motorsport zal dan weer BMW vertegenwoordigen, die hopen ook mee te strijden voor de algemene titel.

Op Paul Ricard zal een tweede McLaren in het kampioenschap rijden. Naast Jota Sport zet nu ook JP Motorsport een wagen van de Britse constructeur aan de start. Patryk Krupinski, Karol Bascz en Christian Klien kruipen achter het stuur van de McLaren 720S GT3.  Ook Audi heeft een sterke line-up, WRT deed mee voor de overwinning in Monza tot een klapband hen uit de race haalde.

Orange1 FFF Racing zette Lamborghini op de pole in Monza. Technische problemen maakten een einde aan de kansen van de Chinese team. De  snelheid en ervaring van Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Marco Mapelli zouden een nieuwe kans op glorie moeten bieden in Le Castellet. Emil Frey Racing zet ook twee wagens in, in de strijd om de Pro Cup.

De volledige deelnemerslijst: Entry List