Home > #Hoofdnieuws > F1 Spanje: Lewis Hamilton pakt 100ste pole

F1 Spanje: Lewis Hamilton pakt 100ste pole

Lewis Hamilton (Mercedes) pakt in Barcelona zijn 100ste pole uit zijn carrière. De Brit was net sneller dan Max Verstappen (Red Bull). Valtteri Bottas (Mercedes) start morgen van plaats drie.

Foto: ©Mercedes-AMG

Q1
Naast de twee wagens van Haas, de Williams van Nicholas Latifi en de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen was het verrasend genoeg Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) die in de eerste sessie eruit viel. De Japanner werd zestiende, 0,007 seconde trager dan Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Pierre Gasly, de teamgenoot van Yuki, reed de vijfde tijd.

Q2
Max Verstappen (Red Bull) zette al snel de toon in de tweede sessie. Hij reed een halve seconde sneller dan de twee Mercedessen. Lance Stroll (Aston Martin) haalde de laatste kwalificatiesessie net niet. Hij was 0,008 seconde trager dan Fernando Alonso (Alpine).

Q3
De eerste snelle rondjes in de laatste sessie hielden tot het einde stand. Lewis Hamilton was nipt sneller dan Max Verstappen. Charles Leclerc (Ferrari) zal opnieuw van de vierde plaats starten. Esteban Ocon (Alpine) was sneller dan zijn teamgenoot Fernando Alonso. De Fransman zal van plaats vijf starten.

Morgen om 15 uur zullen de rijders het in Barcelona uitvechten.