Home > Circuit > F3: Hauger opent het bal in Barcelona

F3: Hauger opent het bal in Barcelona

Dennis Hauger (PREMA) voor Martins (MP Motorsport) en Frederik Vesti (ART), dat was een eerste rangschikking in de vrije sessie. Maar in de namiddag ging het natuurlijk om de knikkers want de enige kwalificatiesessie zou de basis vormen voor dit weekend met drie races.

(foto: Dutch Photo Agency)

In de kwalificatiesessie rolden de tijden op timing op bepaalde momenten als de cijfers van een flipperkast wanneer rijder na rijder over de streep kwam. Jack Doohan (Trident) leek lange tijd de poleman te gaan worden maar in een hectische tien minuten net voor het slot van de sessie glipte Dennis Hauger (Prema) naar de pole, Jack Doohan staat naast hem op de grid, op zes duizendste (!). Victor Martins liet het tot de slotseconden om zijn MP Motorsport bolide op de derde positie te zetten, amper 1/10de achter de pole. Naast hem staat een toch wel verrassende Matteo Nannini (HWA). Amaury Cordeel lukte met de Campos Racing machine een 25ste tijd.

Voor Dennis Hauger betekent dat een bonus van vier punten en de pole voor de race op zondag. De pole voor de eerste race, morgen zaterdag, volgt het “omgekeerde grid” principe en gaat naar de Duitse F4 kampioen Jony Edgar (Carlin). Naast hem staat morgen Alexander Smolyar (ART). De startgrid voor de tweede race op zaterdag wordt gevormd door de top 12 aan de finish van race 1 om te keren.