Home > #Hoofdnieuws > FE Valencia: Jake Dennis verzilvert polepositie

FE Valencia: Jake Dennis verzilvert polepositie

Na de regen en vele safety cars van gisteren, werd vandaag een rustige zesde race van het Formula E wereldkampioenschap gereden. Jake Dennis (BMW) wist zijn polepositie de hele ronde lang aan te houden waarna hij ook als eerste over de eindmeet kwam. André Lotterer (Porsche) kwam als tweede over de eindmeet. Meer dan welkom voor de Duitser die gisteren niet kon finishen. Het podium wordt nog aangevuld door Alex Lynn (Mahindra).

Na enkele race starts achter de safety car, kregen we vandaag nog eens normale start. Jake Dennis reed een goede race op de eerste plek en wist zijn polepositie te verzilveren. Alexander Sims (BMW) moest meteen na de start zijn elfde plaats afgeven. Hij kreeg een drive through penalty nadat de koeltemperatuur van zijn batterij in strijd was met de regelgeving, waarna hij achteraan de grid terecht kwam. Stoffel Vandoorne haalde als enige rijder vandaag de eindmeet niet. Hij kwam vijftien minuten voor het einde in aanraking met Sébastien Buemi (Nissan), waarna de Belg de muur raakte en zijn wagen richting de pitstraat stuurde.

Kampioenschap

In het rijderskampioenschap blijven Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne aan de leiding staan, ondanks dat ze geen punten scoorden deze race. Ook Sam Bird behoudt zijn derde plaats voor Jaguar. Bij de constructeurs zijn het Mercedes, Jaguar en Envision Virgin die hun top drie behouden.

Binnen twee weken, op 8 mei, gaan we opnieuw rijden in het mooie Monaco. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap zal hier op het volledige stratencircuit gereden worden wat voor het nodige spektakel zal zorgen.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten